Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 02.11.2018. 16:30

Šta donose izmene Pravilnika o IPARD podsticajima za ulaganje u fizičku imovinu gazdinstava?

Najvažnije izmene odnose se na posebne uslove za ostvarivanje prava na odobravanje projekta u sektoru voća, gde će se uslov po pitanju površine pod zasadima ispunjavati na kraju investicije, a ne prilikom podnošenja zahteva za odobravanje projekta.

Foto: Pixabay / Hans
  • 199
  • 9
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Najvažnije izmene odnose se na posebne uslove za ostvarivanje prava na odobravanje projekta u sektoru voća, gde će se uslov po pitanju površine pod zasadima ispunjavati na kraju investicije, a ne prilikom podnošenja zahteva za odobravanje projekta kako je do sada bio slučaj.

U prhvatljive troškove uključeni i prevoz i montaža

Prema tekstu Pravilnika u prihvatljive troškove biće uključeni i troškovi prevoza i montaže, dok će podsticaji moći da se ostvare i za proizvodnju sadnog materijala voća i matičnjaka voća, kao i za proizvodnju roditeljskog jata kokošaka teškog tipa. Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava možete preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja ili ga možete preruzeti u prilogu ispod ovog članka.


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Pravilnik IPARD Izmene Podsticaji Ministarstvo poljoprivrede Uprava za agrarna plaćanja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.