Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 14.01.2022. 14:30

Što donosi Program državne potpore za osjetljive sektore vrijedan 121 milijun kuna?

Riječ je o potporama za uzgoj mliječnih krava, rasplodnih krmača, proizvodnju duhana, maslinovo ulje te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Foto: Depositphotos/branex
  • 2.655
  • 216
  • 3

Kako bi se osigurao kontinuitet državne potpore za iznimno osjetljive sektore u ovoj godini, donesen je i pušten u javno savjetovanje Program državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi.

Riječ je, objašnjavaju iz Ministarsva poljoprivrede, o potporama za uzgoj mliječnih krava, rasplodnih krmača, proizvodnju duhana, maslinovo ulje te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Prijedlogom se utvrđuju mjere, ciljevi, uvjeti, korisnici i financijske omotnice za provedbu navedenih mjera u 2022. godini.

Kako stoji u Programu, osnovni uvjeti prihvatljivosti su da je korisnik upisan u Upisnik poljoprivrednika koji podnose jedinstveni zahtjev za potporu. Poljoprivredne površine za koje se podnosi zahtjev moraju biti upisane u ARKOD sustav, a grla propisno označena i evidentirana u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ).

Najviši iznos uzgoju mliječnih krava

Za provedbu ovoga Programa planirana su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 121 milijun kuna. Od toga najviši iznos od 51 milijun kuna planiran je za potporu uzgoju mliječnih krava, zatim 42 milijuna kuna za duhan, 18,5 milijuna kuna za uzgoj rasplodnih krmača, 8,5 milijuna kuna za maslinovo ulje te milijun kuna za očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Detaljnije informacije pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 28. siječnja ove godine, navode iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Program Državne potpore Osjetljivi sektori


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]