Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općinski poticaji
  • 15.03.2017. 16:30

Tovarnik sufinancira čak i registraciju traktora

Ove godine poljoprivrednike s područja općine Tovarnik očekuje devet mjera potpore.

Foto: bigstockphoto.com, grogvovan
  • 10.331
  • 560
  • 0

Dok čitamo o slučajevima visokih nameta u općinama kao što je Čeminac, Općina Tovarnik od 2013. godine provodi program potpora svojim poljoprivrednicima. Uz novododane mjere, program za koji je općina izdvojila 489 tisuća kuna nastavlja se i ove godine.

Oćina je organizirala i sastanak kako bi potencijalnim podnositeljima zahtjeva predstavila program za ovu godinu. "One se dodjeljuju sukladno pravilima EU o dodjeli potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ove godine imamo na raspolaganju 489 tisuća kuna preraspodijeljenih u devet mjera, što je više nego prošle godine", rekao je zamjenik načelnice općine Jasmin Budinski.

Potpora zapošljavanju na OPG

Uz mjere za programe povećanja površina pod češnjakom, lubenicama i zelenom grahom, uvedene su i nove mjere. "Tu je i potpora zapošljavanju djelatnika na poljoprivrednim gospodarstvima, koja je meni najdraža. Ove godine imamo 100.000 kuna za tu mjeru. Djelatnik treba biti zaposlen minimalno 6 mjeseci da bi se poslodavcu vratili 2.000kn mjesečno za zaposlenika", govori Budinski.

Mjera koja je poljoprivrednike privukla i prošle godine je ona vezana za sufinanciranje osiguranja višegodišnjih nasada. "Svake godine se dogodi neka elementarna nepogoda, a isplata nije bilo. Odlučili smo od prošle godine krenuti s mjerom poticanaj. Ove godine 3.000kn po hektaru za najviše 2 hektara", objašnjava Budinski.

Općina je osigurala i mjere potpore za registraciju traktora i drugih poljoprivrednih strojeva, sufinanciranje polaganja tečaja za rukovanje motornom pilom te nabave sadnica lješnjaka, oraha i bobičastog voća koje su privukle i mlade poljoprivrednike.

Foto: bigstockphoto.com, grogvovan


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]