Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna proizvodnja
  • 17.05.2022. 14:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Tuzlanski kanton sufinansira nabavku gnojiva - odobrena sredstva

Općine/gradovi će dobiti po 50.000 KM, a pravo na ovu podršku imaju fizička i pravna lica koja nadležnoj službi dostave dokaz (fiskalni račun) o nabavci mineralnog gnojiva u 2022. godini

Foto: Bojan Kecman
  • 462
  • 93
  • 0

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na program Ministarstva poljoprivrede TK u iznosu od 650.000 KM, kojim će biti sufinansirana nabavka mineralnih gnojiva u 13 općina, odnosno gradova, ovog kantona.

Programom je utvrđen plan utroška sredstava kao i opći kriteriji za ostvarivanje prava za dodjelu ovih sredstava te način realizacije sufinansiranja.

Ovim će se podržati i oni koji su manje zasijali, rekao je Begić

"Naša intencija je bila da što više poljoprivrednih proizvođača koji nisu ili ne mogu ostvariti pravo poticaja od kantonalnog i federalnog nivoa, na neki način budu uključeni u subvencioniranje proizvodnje. Odnosno, da i oni koji su zasijali za ličnu upotrebu mogu dobiti pomoć", rekao je Emir Begić, ministar poljoprivrede TK za Agroklub.

Općine/gradovi će dobiti po 50.000 KM, a pravo na ovu podršku imaju fizička i pravna lica koja nadležnoj službi dostave dokaz (fiskalni račun) o nabavci mineralnog gnojiva u 2022. godini. Predviđeno je gradske/općinske službe utvrde posebne kriterije, te raspišu javni poziv za dodjelu ovih sredstava.


Tagovi

Gnojivo Nabavka gnojiva Sufinansiranje Đubrivo Emir Begić Poljoprivreda Poljoprivrednici


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.