Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup junadi
  • 25.09.2020. 10:00

Uzgajivačima tovne junadi 20.000 dinara subvencije za prodato grlo do 30. oktobra

Na sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19.

Foto: JumpStory
  • 2.289
  • 113
  • 0

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici izmene i dopune Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini koje se odnose na IPARD podsticaje. Ovim izmenama, korisnicima tih sredstava biće omogućeno da ostvare prava na isplatu u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u propisanom roku.

Za tekuću i naredne dve godine novac će biti upotrebljen za programe koji se odnose na unapređenje konkurentnosti i investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a odnosi se na podsticanje podizanja novih višegodišnjih proizvodnih zasada i unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje.

IPARD: Od 175 miliona evra isplaćeno tek 7,5 - potrebne veće investicije

Takođe, ova sredstva će biti upotrebljena za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva (podrška unapređenja vina i rakije, kontrolne markice za poljoprivredno-prehrambene proizvode i evidencione markice za vino i nabavka opreme u sektoru mesa, mleka i piva) i upravljanje rizicima.

Isplata subvencije za stočare do 30. oktobra

Na sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Nova izmena Uredbe o otkupu junadi do 23. septembra - uvažene sugestije stočara

Poljoprivrednom proizvođaču tovne junadi biće isplaćena subvencija u iznosu od 20.000 dinara za svako prodato grlo u periodu od 5. septembra do 30. oktobra, rezultati su sednice Vlade Srbije.


Tagovi

Otkup junadi Subvencije Vlada Srbije Izmena i dopuna Uredbe Prerada Fizička imovina gazdinstva Nabavka opreme


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...