Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • subvencije
  • 12.06.2019. 13:00
  • Zlatiborski okrug, Užice

Užice: Za subvencije u poljoprivredi 27 miliona dinara

Marko Stevanović, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede, najavio je da će narednog ponedeljka, 17. juna, Grad Užice raspisati konkurs za raspodelu sredstava namenjenih subencionisanju poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Grad Užice
  • 150
  • 6
  • 0

Ove godine iz budžeta je izdvojeno 27 miliona dinara, i to 20,5 miliona za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim 1,5 miliona u održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta (analiza zemljišta), dva miliona dinara za organsku proizvodnju i pola miliona dinara za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede.

Planirano je i da se 2,5 miliona dinara uloži u podsticajne mere kod promotivnih aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Subvencije i za organsku proizvodnju 

Subvencije se odnose na nabavku steonih junica, krava i teladi simentalske rase, umatičenih grla ovnova, ovaca, jagnjadi, jarčeva, koza, jaradi i suprasnih nazimica. Subvenicionisana će biti nabavka muzilica i laktofriza, nabavka opreme za plasteničku proizvodnju, sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu, kao i nabavka poljoprivredne mehanizacije. Novac je izdvojen i za organsku proizvodnju i sadnice voća.

"Maksimalan iznos koji se odobrava je do 250 hiljada dinara, s tim što poljoprivrednici mogu konkurisati za više subvenicija do tog iznosa. U prvom krugu smo izdvojili 15 miliona za subvencije, dok će ostatak biti iskorišćen na jesen, jer se tada mogu nabavljati sadnice voća“, objasnio je Marko Stevanović, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

On je rekao da će se sredstva na konkursu odobravati po redosledu podnošenja zahteva, sve do njihovog utroška.


Izvori

Grad Užice


Tagovi

Grad Užice Subvencije Stočarstvo Poljoprivredna mehanizacija Organska proizvodnja Marko Stevanović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.