Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 15.06.2022. 16:30

Vlada izmijenila program "Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj"

Odlukom Vlade produžuje se rok otplate zajmova, a sve u cilju povećanja ulaganja u ruralni turizam, voćarstvo i maslinarstvo.

Foto: Maja Celing-Celić (ilustracija)
  • 801
  • 49
  • 0

Vlada je u srijedu izmijenila program "Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj". 

Tom se odlukom rok otplate zajma za mikroinvesticijske zajmove produžava s dosadašnjih pet godina na novi rok do sedam godina te za male investicijske zajmove s dosadašnjih 10 na 12 godina uz poček u otplati do pet godina kod malih investicijskih zajmova.

Time se nastoje povećati ulaganja u ruralni turizam u slabije razvijenim jedinicama lokalne i regionalne samouprave te povećati ulaganje u voćarstvo i maslinarstvo.

Dulji rokovi otplate odnose se na ulaganja u podizanje višegodišnjih nasada te ulaganja u ruralni turizam u jedinicama lokalne samouprave iz I.-IV. skupine prema indeksu razvijenosti.

Poček do pet godina kod malih investicijskih zajmova odnosi se na ulaganja u podizanje višegodišnjih nasada kako bi se početak otplate uskladio s početkom ostvarivanja prihoda od trajnog nasada.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Vlada Mikro i mali zajmovi Duži rok otplate Ruralni turizam

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]