Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 11.04.2021. 15:00
  • Varaždinska, Varaždin

Vučković: O potporama zbog mraza razgovarat ćemo nakon procjena šteta

Ministrica poljoprivrede u Varaždinu je uručila nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja i odgovarala na pitanja što ćemo sa štetama od mraza.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 346
  • 209
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu u prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima za tvrtke i OPG-ove za sufinanciranje projekata i djelatnosti poljoprivrede i prehrambene industrije koji se financiraju iz EU Programa ruralnog razvoja.

Vučković je istaknula da je Program ugovoren u vrijednosti od gotovo 90 posto dostupnih sredstava, vrijednih oko 2,4 milijarde eura, pri čemu je isplaćeno već gotovo 70 posto.

"To svjedoči o velikom angažmanu hrvatskih poljoprivrednika i prerađivača. Ovih devet projekata je vrijedno nešto više od 40 milijuna kuna, pri čemu je potpora iz ruralnog razvoja vrijedna oko 22 milijuna kuna", rekla je ministrica.

Podsjetila je da je u Varaždinskoj županiji ugovoreno projekata u vrijednosti potpore 527 milijuna kuna, a dosad su isplaćena 383 milijuna.

Na novinarsko pitanje planiraju li se potpore poljoprivrednicima čije je voće i povrće stradalo od nedavnog mraza, podsjetila je da Ministarstvo financira osiguranje za koje vlada sve veći interes, a o svemu će se, kaže, razgovarati nakon procjena šteta.

Tijekom radnog posjeta Varaždinskoj županiji, prije Vindije su obišli i novoobnovljeni Dječji vrtić Novi Marof, u čiju je energetsku obnovu i dogradnju uloženo 13 milijuna kuna. Dogradnja vrtića je sufinancirana bespovratnim sredstvima EU preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od gotovo 7 milijuna kuna.

Ministrica je posjetila i peradarsko-prehrambenu industriju Koka te Veterinarsku kliniku za kućne ljubimce Varaždin, a u Sračincu je otvorila Park Velika graba, projekt vrijedan 8 milijuna kuna, od kojih je sedam milijuna potpore Europske unije.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ruralni razvoj Marija Vučković Ugovori Vindija Koka Varaždin

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.