Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 02.01.2023. 10:30

Za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi 1,3 milijuna eura

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 6. veljače do 10. travnja 2023. godine

Foto: Elvis Morina
  • 2.212
  • 110
  • 0

Objavljen je novi Natječaj za provedbu podmjere 10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava Natječaja je 1.327.228,08 eura (10 milijuna kuna), a rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 6. veljače do 10. travnja 2023. godine, dok je rok za podnošenje drugog dijela do 15. prosinca 2023. godine.

"Svrha potpore je potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja", priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora, a visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50 tisuća eura po pojedinoj aktivnosti, uz stopostotan intenzitet potpore.

Detalje Natječaja možete pogledati ovdje.

"Do sada je za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi ugovoreno više od 45 milijuna kuna potpora", napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Natječaj Genetski izvori Ministarstvo poljoprivrede Podmjera 10.2


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo