Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • subvencije
  • 23.04.2019. 15:00

Za podsticaje u biljnoj proizvodnji podneto 267.957 zahteva

Za ovogodišnje podsticaje u biljnoj proizvodnji, koji obuhvataju regres za đubrivo i gorivo, podneto je 267.957 zahteva i treba da bude isplaćeno više od 7,5 milijardi dinara. Do sada je realizovan 263.291 zahtev. Podnošenje zahteva traje do kraja aprila.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 178
  • 8
  • 0

Za ovogodišnje podsticaje u biljnoj proizvodnji, koji obuhvataju regres za đubrivo i gorivo, podneto je 267.957 zahteva i treba da bude isplaćeno više od 7,5 milijardi dinara, prenose Večernje novosti. Do sada je realizovan 263.291 zahtev. Podnošenje zahteva traje do kraja aprila.

Pomoć za završetak setve 

Poljoprivrednici dobijaju 4.000 dinara po hektaru i 1.200 dinara za gorivo.

Vukosav Saković, predsednik Fonda "Žito Srbije" kaže da se podsticaji dobijaju na 20 hektara i ko obrađuje toliko zemlje, njemu dođe to kao neka vrsta pomoći za naftu i đubre, da bi mogli da završe setvu. "To, svakako, nije nešto što može da reši sve probleme, ali daleko od toga da im ne znači. Ne bi ni bilo toliko podnetih zahteva. Onaj ko radi više od 20 hektara, može da koristi ovu pomoć samo za toliko zemlje, pa je kod njih nezadovoljstvo veće", rekao je Saković. 

Vraćanje novca poljoprivrednicima koji su platili đubrivo 

Zorica Anđelković, v. d. direktora Republičke direkcije robnih rezervi, je rekla da bi Ministarstvo poljoprivrede trebalo da pokrene inicijativu da se vrati novac i onim poljoprivrednicima koji su platili đubrivo koje je isporučeno 2012. godine

Vlada Srbije prošle nedelje otpisala je poljoprivrednicima dug za isporučeno đubrivo 2012, u vrednosti od 91 milion dinara, zbog suše koja je bila te godine. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Biljna proizvodnja Đubrivo Gorivo Vukosav Saković


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.