Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Objavljen poziv
  • 07.01.2023. 12:00

Za revitalizaciju Gorskog kotara i Dalmatinske zagore preko 17 milijuna eura

Za Program revitalizacije Gorskog kotara predviđen je iznos od 7.101.663 eura te Dalmatinske zagore 10.053.368 eura kroz tri godine. Sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu.

Foto: Blanka Kufner
  • 1.660
  • 115
  • 0

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće Program gospodarske i društvene revitalizacije Gorskog kotara i Dalmatinske zagore.

"Pored sredstava iz Europskih fondova potrebno je osigurati i nacionalna sredstva putem kojih bi se potaklo ulaganje u infrastrukturu na ovim područjima, s naglaskom na segmente koji se ne mogu financirati u okviru postojećih programa financiranih sredstvima EU, čime bi se povećala ulaganja u infrastrukturu i ojačala konkurentnost ovog dijela Hrvatske", priopćili su.

Za program revitalizacije Gorskog kotara predviđen je iznos od 7.101.663 eura te Dalmatinske zagore 10.053.368 eura kroz tri godine. Sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu. 

Kome je program namijenjen?

Cilj Programa je, navode, poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti na spomenutim područjima kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i nove infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnost prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja.

Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave s navedenih područja koje su nositelji prihvatljivih aktivnosti na projektu, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i namijenjen je projektima koji će imati utjecaj na širu zajednicu. U Gorskom kotaru to su gradovi Čabar, Delnice, Vrbovsko te općine Skrad, Brod Moravice, Ravna Gora, Mrkopalj, Fužine i Lokve.

Kada je u pitanju Dalmatinska zagora, riječ je o JLS s područja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije: Grad lmotski, općine Cista Provo, Lovreć, Proložac, Lokvičići, Runovići, Zmijavci, Zagvozd,, Podbablje, gradovi Trilj, Vrlika, Vrgorac, općine Dicmo, Otok, Dugopolje, Šestanovac, Runovići, Lećevica, Muć, Prgomet, Primorski Dolac, Hrvace, gradovi Sinj, Knin, Drniš te općine Ervenik, Kistanje, Kijevo, Biskupija, Civljane, Promina, Ružić i Unešić.

Prihvatljive aktivnosti su aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, modernizaciju i adaptaciju građevina koje se odnose na gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.

Zahtjevi se podnose do kraja rujna

Vrijednost financiranja po korisniku može iznositi najviše do 1.000.000 eura s PDV-om. Neće se financirati projekt čija je vrijednost manja od 150.000 eura s PDV-om.

Udio Ministarstva u financiranju pojedinog projekta iznosi najviše do 80 posto ukupnih prihvatljivih troškova.

"Podnositelji podnose zahtjev od 2. siječnja 2023. do najkasnije 30. rujna 2023.", napominju.


Tagovi

Program Revitalizacija Gorski kotar Dalmatinska zagora Državni proračun


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]