Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nusproizvodi
  • 28.09.2022. 16:30

Za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla isplaćeno pet milijuna kuna

Ovaj program potpore, prvi takav u Hrvatskoj, financira se iz državnog proračuna, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 1.174
  • 122
  • 0

Isplaćeno je pet milijuna kuna potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla za 2022. godinu, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Isplata u rujnu, navode, potpora je za drugu godinu provedbe Programa za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023.

Pravo su ostvarila 73 korisnika za pokriće dijela troškova u tri kategorije koji nastaju tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke.

"Potpora je isplaćena po kilogramu isporučenog nusproizvoda od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine, evidentiranih u aplikaciji "Nusproizvodi“, u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede", napominju. 

Iz Minisatarstva kažu i da je na sjednici Vlade održanoj 1. travnja 2021. godine usvojen ovaj Program, prvi takav u Hrvatskoj, a financira se iz državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 5 milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno 15 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju. 


Tagovi

Nusproizvodi Potpore Zbrinjavanje Objekti za klanje stoke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]