Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nusproizvodi
  • 16.04.2021. 13:50

Zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla: Podnošenje zahtjeva za potporu

Ukupna omotnica za isplatu potpore na godišnjoj razini iznosi 5.000.000 kuna.

Foto: Bigstock/ franz12
  • 189
  • 132
  • 0

Od 15. travnja moguće je podnijeti zahtjev za nacionalnu potporu za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla iz Programa potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine., obavijestili su iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Potpora se, navode, dodjeljuje za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda 1., 2. i 3. kategorije koji su nastali tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine.

Za potporu su prihvatljivi korisnici koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara i kopitara ili peradi i lagomorfa upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo poljoprivrede. 

Ukupna omotnica za isplatu potpore na godišnjoj razini iznosi 5.000.000 kuna. Maksimalni iznos potpore je 0,20 kn po kilogramu isporučenih nusproizvoda.

"Navedena financijska sredstva proporcionalno će se raspodijeliti prijavljenim korisnicima sukladno broju kilograma evidentiranih u aplikaciji 'Nusproizvodi' u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede“, pojašnjavaju.

Zahtjev se podnosi Agenciji za plaćanja isključivo pisanim putem na obrascu Zahtjeva za potporu. Nakon popunjavanja isti je potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti Agenciji za plaćanja neposredno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb.

"Uz Zahtjev je obvezno priložiti i potpisanu Izjavu o poslovnim subjektima“, napominju iz APPRRR-a.

Dodatne informacije o zbrinjavanju potražite ovdje.

Zahtjevi u 2021. godini podnose se od 15. do 30. travnja sukladno Pravilniku o provedbi programa potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine (NN 39/2021).


Tagovi

Zbrinjavanje nusproizvoda Program potpore Zahtjev APPRRR


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]