Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 19.03.2018. 12:00

Županija s 5,2 milijuna kuna pomaže poljoprivrednicima

Županija s 5.200.000 kuna pomaže poljoprivrednicima temeljem Javnih poziva koji su otvoreni od 01. ožujka 2018. godine do utroška sredstava planiranih, a najkasnije do 01. prosinca 2018. godine.

Foto: Bigstockphoto/artiemedvedev
  • 2.072
  • 201
  • 0

Svjesna činjenice da kada govorimo o poljoprivredi, kao najvažnijoj gospodarskoj djelatnosti naših krajeva, mijenjati stanje nabolje može samo s razumijevanjem potreba njezinih gospodarstvenika, Osječko-baranjska županija osigurala je novu bogatu lepezu potpora čiji iznos teži 5.200.000 kuna.

Temeljem Odluke o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije na internetskim stranicama Županije objavljeno je devet javnih poziva za čiju je provedbu u Županijskom proračunu za 2018. godinu osigurano ukupno 5.200.000 kuna.

Što su rekli dosadašnji korisnici potpora iz Javnih poziva?

Skrbiti o proizvođačima hrane, kao o članovima obitelji, znači živjeti u skladu s jednim od najviših civilizacijskih načela humanosti. Da je tome tako, dokazuje i Osječko-baranjska županija, jedna od rijetkih županija koja je svjesna stagnacije sela i važnosti domaćih proizvođača hrane.

Više informacija o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije pročitajte ovdje.

Upravo stoga, četveročlano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Gašić iz Beketinaca zahvaljuje Osječko-baranjskoj županiji na Javnim pozivima usmjerenim razvoju poljoprivrede. Dosadašnja sredstva su im pripomogla u preradi poljoprivredni proizvoda u mini sirani Gašić kojom od travnja rukovode brat Ivan (nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodartsva) i sestra Katarina.

"Dobivena sredstva su nas motivirala za daljnji rad i ulaganje u domaće i zdravo", priča Katarina Gašić.

Županija pomaže i originalnim čokoladicama s njezinog područja

"Na javne pozive Osječko-baranjske županije javljam se svake godine, i dosta mi pomognu. Zahvalna sam Županiji na 5.000 kn koje sam dobila prošle godine za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama gdje prezentiram svoje ručno rađene čokoladice. Kada govorimo o sredstvima, svaka financijska injekcija dobro dođe, a istu sam iskoristila za djelomično pokrivanje smještaja i sajamskog prostora", objašnjava Sonja Bošnjak, kreativna slavonska čokolatijerka čije ručno rađene čokoladice bez dodataka (poput poboljšavača okusa ili konzervansa) ne mogu trajati duže od tri mjeseca, ali zato okusima mogu ostati dugogodišnje zapamćenim.

I Udruge su zahvalne na pomoći Osječko-baranjske županije

"Zahvalni smo Osječko-baranjskoj županiji koja nam svake godine pomaže s potporama, a poglavito onda kad je najpotrebnije. Sretni smo što nam omogućuje ulaganja u novu opremu i sudjelovanje na manifestacijama gdje smo poznati kao fiš majstori. Dobivenim sredstvima ponovili smo se s ribolovnom opremom te trenirkama i majicama koje pogoduju ugodnijem boravku na slatkim vodama i manifestacijama. Uz poticanje u rast i razvoj od strane Županije, prošle smo se godine s kadetima našli i na završnici Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, dok na isti ove godine ponosno odlazimo s kadetima i juniorima. Moram priznati da je za nas to veliki uspjeh, zbog čega smo sretni i čime se ponosimo. U skladu navedenog, svaki naš ulov, za nas zlata vrijedi, a govoreći o ulovu, možemo se podičiti s deverikama i babuškama teškim od 800 do 1.000 g koje uglavnom završe u fišu koji nikog ne ostavlja ravnodušnim", objašnjava Ag Ištvan iz Baranjskog Petrovog Sela.

Sretni smo što nam omogućuje ulaganja u novu opremu i sudjelovanje na manifestacijama gdje smo poznati kao fiš majstori.

Sredstva su pomogla i Vinskoj mušici

"Navedena sredstva su mi pomogla prilikom plaćanja računa koji su nemilosrdno stizali na naplatu. Ipak sam uložila vlastiti novac čija se težina kreće između 10.000 i 20.000 eura te je stoga svaka pristigla kuna pogodovala realizaciji i opremanju Vinske mušice. Planiram se i u budućnosti prijavljivati na Javne pozive od Osječko-baranjske županije, ako isti budu odgovarali potrebama Vinske mušice jer je u ovim vremenima svaka financijska pomoć dobro došla", dodaje vlasnica Vinske Mušice, Ivana Erhardt Draganić.

Uzimajući sve prethodno u ozbzir, pod geslom "Kakva je želja čovjeka, takva je i volja, kakva je volja, takvo i djelo, a kakvo djelo, takav i život", nadamo se da će Osječko-baranjska županija i ovim Javnim pozivima pomoći brojnim udrugama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, proizvođačima hrane i svima ostalima koji ispunjavaju uvjete za prijavu na pozive.

Planiram se i u budućnosti prijavljivati na Javne pozive od Osječko-baranjske županije, ako isti budu odgovarali potrebama Vinske mušice jer je u ovim vremenima svaka financijska pomoć dobro došla.

Javni pozivi su otvoreni od 01. ožujka 2018.

Javni pozivi su otvoreni od 01. ožujka 2018. godine do utroška sredstava planiranih, a najkasnije do 01. prosinca 2018. godine.

Obrazac zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odijelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije te se isti s propisanom dokumentacijom dostavlja osobno ili na adresu Upravnog odijela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 1/II, 31000 Osijek, s naznakom za Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju. 

Više informacija o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije pročitajte ovdje.


Tagovi

OBŽ Potpore Javni pozivi Razvoj sela Financiranje Poljoprivreda


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]