AgroKlub.rs

\

Finansiranje

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Finansiranje » Četvrti konkurs za Mađare iz Vojvodine

Četvrti konkurs za Mađare iz Vojvodine

Prosperitati

Četvrti konkurs za Mađare iz Vojvodine

Datum: 10.08.2017. 08:15

Kategorija:

Finansiranje

Četvrti konkursni krug za subvencije mađarske fondacije "Prosperitati" namenjene Mađarima iz Vojvodine počinje od 2. septembra.

Državljani Srbije, koji imaju i mađarsko državljanstvo, a žive na teritoriji Vojvodine, od 2. septembra mogu da konkurišu u četvrtom krugu za subvencije mađarske fondacije "Prosperitati".

Vrednost ovog razvojnog programa iznosi oko 200 miliona evra, a trajaće do 2018. godine. Sa njim se počelo pre dve godine.

"Ovo je važno ne samo za pojedince i preduzeća, koja dobijaju bespovratna sredstva i povoljne kredite, nego i za ekonomiju Srbije u celini, jer se sve investicije realizuju ovde, a to ima pozitivan efekat na bruto domaći proizvod", prenosi RTV reči Ištvana Pastora, predsednika Skupštine APV.

Novac za traktore i priključne mašine

Poljoprivrednici novac koriste najčešće za kupovinu mehanizacije, ali i zemljišta. Do sada je uspešno apliciralo njih 6.200, a konkurs je otvoren i za preduzeća.

"Jako mi mnogo znači, pošto momentalno iz svojih sredstava ne mogu da kupim jednu ovakvu cisternu", tvrdi Dalibor Zvekić iz Kelebije.

Foto: Igor Stevanović / Bigstock

Broj pregleda članka: 2631; Uspešnost članka: 212.55

Izvor: RTV

Tagovi: Mađarska, Subvencije, Ištvan Pastor, Dalibor Zvekić, Prsperitati

Ključne reči članka: cetvrti, konkurs, za, madjare, iz, vojvodine,


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.