Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 13.06.2022. 12:00

Objavljen je novi natječaj za proizvođačke organizacije vrijedan 10 milijuna kuna

Riječ je o natječaju iz Mjere 9 programa ruralnog razvoja.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.105
  • 105
  • 0

Objavljen je novi Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za provedbu tipa operacije 9.1.1 "Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“, pri čemu ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 10 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako napominju, rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju je od 4. srpnja do 30. rujna 2022. godine.

"Svrha Natječaja je dodjela potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina od priznavanja, ali ne duže od 1. lipnja 2025. godine, u cilju olakšavanja izlaska na tržište, a time i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava", naglašavaju.

Uz pomoć sredstava ovog Natječaja, moći će, između ostalog, sufinancirati troškove sakupljanja, sortiranja, skladištenja i pakiranja proizvoda svojih članova, organiziranja i usmjeravanja u primjeni inovativnih procesa i digitalizacije, kupnje informatičke opreme i tehnologije te zajedničkog nastupa na tržištu proizvođačke organizacije.

Detalji Natječaja nalaze se na ovdje

Prihvatljivi korisnici su PO koje su priznate nakon 1. siječnja 2020. godine i kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Poslovni plan.

 


Tagovi

Natječaj Mjera 9 Proizvođačke organizacije Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]