Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mlada cvjećarka
  • 12.01.2021. 13:30
  • Osječko-baranjska, Erdut

Ljubica Kovač: Buduća 'teta' u vrtiću s obitelji uzgaja cvijeće i aranžira vrlo tražene bukete

Zima je mjesec odmora, kako za obitelj, tako i za cvijeće. No, ovo vrijeme Ljubica Kovač ipak koristi za planiranje vrta, ali i novitete u aranžiranju.

Foto: Depositphotos/kzibert/Ljubica Kovač
  • 3.147
  • 576
  • 0

Ljubica Kovač iz Osijeka studentica je Predškolskog odgoja, i velika joj je želja biti 'teta' u vrtiću, a uz studentske obveze pomaže svojoj obitelji koja se već 25 godina bavi uzgojem, aranžiranjem i prodajom rezanog sezonskog cvijeća i cvjetnih buketa.

Najviše uzgajaju i prodaju ruže - svih boja i mirisa. "Mama je s ovim pothvatom započela nakon Domovinskog rata, kada je tata ostao bez posla. Imali su tada šestero djece, i ja sedma na putu. Bilo im je veselo“, s osmijeh nam priča Ljubica.

 zadnje novce daju za mali buketić koji će im razvedriti dan. Jer, komentira Ljubica, ono je za dušu. 

Pa tko će to kupiti? 

U maloj bašči, na poticaj jedne starije gospođe, njezina je majka započela saditi cvijeće. Svaki bi dan odnijela nekoliko buketa na osječku glavnu tržnicu i prodala, premda je, prepričava naša sugovornica, mislila: "Pa tko će to kupiti?" No, priča Ljubica, ljudi će i zadnje novce dati za mali buketić koji će im razvedriti dan. Jer, komentira, ono je za dušu. 

Pored bašče, danas cvijeće uzgajaju i na manjoj parceli u Erdutu  - zajedno svega 1000 m2.

Osim u gradskog bašči, cvijeće raste i na maloj parceli u Erdutu

U ova dva vrta uz ruže rastu narcisi, tulipani, zumbuli, karanfili i ostalo proljetno cvijeće te krizanteme koje prodaju u buketu kao i rezano u kombinaciji s ružama.

Sezona traje od ožujka i traje do kraja studenog. "Zima je mjesec odmora za obitelj, baš kako i za cvijeće", kaže ova vedra djevojka koja ovo vrijeme ipak koristi i za planiranje vrta, ali i novitete u aranžiranju.

Ljubica Kovač: Prilagođeni smo kupcima

Štetnici i bolesti koji i inače napadaju ruže - lisne uši, gusjenice, majski hrušt, pepelnica..., jedini su problemi s kojim se obitelj susreće, a rješavaju ih tretiranjem i prihranom u proljeće i jesen. Zato kod same prodaje – problema nema! 

Prekrasno aranžirani buketi cvijeća

Ova mlada djevojka otkriva kako se cijene buketa kreću od 10 do 100 kuna - u kakvoj je god kupac mogućnosti dok su ruže na komad 2 i 3 kune. "Prilično smo prilagodljivi potrebama i mogućnostima kupaca", kaže Ljubica koja ponudu OPG Franjo Kovač objavljuje i putem svog Facebook profila te u grupi "Online tržnica Osječko-baranjske županije". 

Na pitanje djevojci cvjetnog imena koji joj je cvijet najdraži, odgovara: "Pretpostavljam ruža – imam svojih par miljenica, ali uvijek se pojavi neka nova koja me dodatno oduševi svojom ljepotom. Volim svo cvijeće i divim se gotovo svakom kojega ugledam jer je to čar sezonskog - stalno se izmjenjuje i uvijek vam nešto novo 'zapne' za oko", zaključuje. 


Fotoprilog


Tagovi

Obitelj Kovač Cvjećarstvo Aranžiranje cvijeća Online tržnica OBŽ Obiteljski biznis Ljubica Kovač


Autorica

Tea Januš

Više [+]

Studentica diplomskog studija Agroekonomika na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. U slobodno vrijeme piše vlastiti blog i volontira.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]