Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dokumentarna serija
  • 18.10.2016. 15:00

Lovac na bilje nastavlja svoje pustolovine

Na HRT-u uskoro nove pustolovine Antona Rudana u dokumentarnoj seriji Lovac na bilje.

  • 1.457
  • 140
  • 0

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) uskoro započinje emitiranje druge sezone dokumentarne serije Lovac na bilje. Nove pustolovine popularnoga Antona Rudana emitirat će se od 29. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) svake subote u 16.20.

U 12 novih nastavaka Anton Rudan, poletni lovac na bilje, nastavit će potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim odredištima diljem Hrvatske. Obići će i istražiti Medvednicu, Zir, Papuk, Dravu, Krku i Mljet, a iznenadit će gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Anton Rudan

Pelin, ambrozija, mjehurica, sedmolist, oskoruša, žuti jedić, rusomača, orlovska paprat, mah tresetar, velebilje, velika zlatnica, dikica i nedirak samo su neke od biljaka čija će svojstva, povijest i uporabu gledatelji imati prigodu otkriti u zanimljivim pustolovinama u kojima se, putujući Hrvatskom i upoznajući različite krajeve i ljude, zatječe Lovac na bilje.

"U vrijeme sve veće ekološke osviještenosti tematika serije Lovac na bilje nudi gledateljima i svojevrsnu pozivnicu te poticaj za samostalno, ali pristupačno istraživanje i uvid u netaknutu prirodu koja se nalazi nadomak gradskih sredina", ističe Anton Rudan.

Poticaj na samostalno istraživanje

Prvi nastavak druge sezone pustolovne dokumentarne serije Lovac na bilje gledatelje će odvesti u Park prirode Medvednica koji se nalazi nadomak milijunskoga Zagreba, najvećega gradskog prostora u Hrvatskoj, koji nastanjuje više od 1.400 biljnih vrsta.

Medvednica se često doživljava tek kao zagrebačko šetalište, ali upravo su u tome parku prirode suživot ljudi i planine čvršće isprepleteni nego na većini drugih zaštićenih područja. Lovac na bilje Anton Rudan upoznat će gledatelje s pelinom, biljkom gorkasta okusa koja nas čuva od želučanih tegoba, ambrozijom koja izaziva brojne tegobe, ali ipak ima i neka korisna svojstva, tisućljetnim stablom tise, vitaminom C bogatom mjehuricom, nježnom, aromatičnom ciklamom.

Nezaobilazno je blago Medvednice i špilja Veternica koja također skriva neočekivane biljne priče. Prvi nastavak Lovca na bilje tako će gledateljima otkriti koliko slobodne i netaknute divljine možemo pronaći čak i u neposrednoj blizini velikoga grada.

Voditelj je Anton Rudan, autori su Anton Rudan i Filip Filković Philatz, redatelj i scenarist Filip Filković Philatz, direktor fotografije Tomislav Krnić, izvršni producenti Ozren Pleše i Tamara Babun, a producenti Maja Pek i Danijel Pek.

Pustolovnu je dokumentarnu seriju Lovac na bilje za Hrvatsku radioteleviziju proizvela produkcijska tvrtka Antitalent.


Tagovi

Anton Rudan HRT Lovac na bilje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.