Pretraživanje postova
Uljana repica se ovih dana, pre potpunog cvetanja, tretira pesticidima kako bi se sačuvala od štetočina i potpuno razvila cvet, koji je, sa druge strane hrana za pčele, pa ratari i pčelari Subotice, ističući svoj primer, apeluju na saradnju... Više [+]
Uljana repica se ovih dana, pre potpunog cvetanja, tretira pesticidima kako bi se sačuvala od štetočina i potpuno razvila cvet, koji je, sa druge strane hrana za pčele, pa ratari i pčelari Subotice, ističući svoj primer, apeluju na saradnju kako šteta od trovanja pčela kojima je ovaj cvet hrana ne bi bila i 100 odsto. Predsednik skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice Miroslav Matković kaže da se uljana repica sada, na 20 odsto cvetanja, tretira pesticidima koji su najmanje štetni za pčele, i da proizvođači, kao i voćari, useve prskaju noću, kada je cvet zatvoren. "Apelujemo na pčelare u svakom slučaju, da sa puštanjem pčela na ispašu ovih dana budu strpljivi. Uljana repica se tretira pre nego što je cvet u potpunosti razvijen, tako da pčele svakako čekaju puno cvetanje", kaže Matković. Dodaje da pčelari i ratari na teritoriji Subotice sarađuju u ovakvim slučajevima, jer, kako je istakao, "ni jedan poljoprivrednik ne želi pomor pčela". #bezbednostpcela #tretiranjerepice
Foto: Pixabay
Stiglo nam je proleće, a svi koji žele da ulepšaju terasu ili dvorište moći će to da učine u petak (29.3.) i u subotu (30.3.) na Novosadskoj cvetnoj pijaci. Tradicionalno, na platou ispred SPENS- a biće izloženo cveće, sadnice, oprema za ho... Više [+]
Stiglo nam je proleće, a svi koji žele da ulepšaju terasu ili dvorište moći će to da učine u petak (29.3.) i u subotu (30.3.) na Novosadskoj cvetnoj pijaci.
Tradicionalno, na platou ispred SPENS- a biće izloženo cveće, sadnice, oprema za hortikulturu, med, pčelinji proizvodi, hrana, ali i rukotvorine. Radno vreme pijace u petak je od osam do 19 sati, a u subotu od osam do poslepodnevnih časova.
Ovo je prva u nizu cvetnih pijaca, a biće održavane više puta i tokom aprila i maja. Organizator je Pokret gorana Novog Sada. Foto:Julijana Kuzmić
Sa prvim jagodama na pijacama, stiže i pitanje – da li u voću i povrću ima nedozvoljenog nivoa ostataka pesticida. Direktor Instituta za zaštitu bilja Nenad Trkulja kaže da se, na osnovu dostupnih podataka, u Srbiji jede zdravstveno ispravn... Više [+]
Sa prvim jagodama na pijacama, stiže i pitanje – da li u voću i povrću ima nedozvoljenog nivoa ostataka pesticida. Direktor Instituta za zaštitu bilja Nenad Trkulja kaže da se, na osnovu dostupnih podataka, u Srbiji jede zdravstveno ispravna hrana. On ističe da poljoprivrednici moraju da se drže uputstva za upotrebu priloženim uz preparate za zaštitu bilja, jer im odstupanje od toga ne donosi nikakvu korist, a stvara im veće troškove. Na pitanje da li je dovoljno da poljoprivrednici pažljivo čitaju etikete i da savete traže od prodavaca u poljoprivrednim apotekama, Trkulja podseća da poljoprivrednici mogu da se obrate i prognoznim izveštajnim službama, kao i savetodavnim stručnim službama. #zastitavocaipovrca
Pravo je vreme za berbu sremuša 🐻
U narodu poznat i kao divlji beli luk i medveđi luk, ovo je biljka koja je hrana, lek, i začin. Nakon buđenja iz dugog zimskog sna, medvedi jedu samo sremuš 2-3 nedelje k...
Do visokog prinosa mleka dobrom genetikom i balansiranim obrocima
Sa tvrdnjom iz naslova možemo svi da se složimo, ali ne i na šta se konkretno misli. Farma goveda Delte agrara je dešifrovala ovu misteriju i našla pravi recep za 32 litr...
Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte. DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE ! Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE "Vlaška magija" ✅ Gotovo jelo 🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO J... Više [+]
Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte.
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE !
Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE
"Vlaška magija"
✅ Gotovo jelo
🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
100% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
✅ UVEK NA STANJU!
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #samodomaće , #tradicija , #mesoispodsača , #selo , #restoran , #restorani , #restoranibeograd , #kafane , #hrana #hranazadušu #brzahrana #brzahranabeograd #proslave #slava #rodjendan, #vlaskamagija #maliproizvođačihraneusrbiji #maliproizvođači #maliproizvodjaci #premiumhrana #prodavnice #dućani #market
PROVERITE I VI ZAŠTO SU SVI “POLUDELI” ZA “VLAŠKOM MAGIJOM”(kako kažu vlasnici radnji). Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte. DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE ! Preduzetnička radnja S &... Više [+]
PROVERITE I VI ZAŠTO SU SVI “POLUDELI” ZA “VLAŠKOM MAGIJOM”(kako kažu vlasnici radnji).
Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte.
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE !
Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE
"Vlaška magija"
✅ Gotovo jelo
🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
100% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
✅ UVEK NA STANJU!
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #samodomaće , #tradicija , #mesoispodsača , #selo , #restoran , #restorani , #restoranibeograd , #kafane , #hrana #hranazadušu #brzahrana #brzahranabeograd #proslave #slava #rodjendan, #vlaskamagija #maliproizvođačihraneusrbiji #maliproizvođači #maliproizvodjaci #premiumhrana #prodavnice #dućani #market
Šta je vama na prvom mestu, glasajte našoj anketi: https://www.agroklub.rs/ankete/sta-vam-je-najvaznije-prilikom-kupovine-kad-je-hrana-u-pitanju-201/
Uoči novogodišnjih i božićnih praznika počeo je sa radom sajt za prodaju domaćih proizvoda pod nazivom ”Hrana iz kraja“, koji je napravljen u saradnji Grada Kragujevca, Centra za strna žita i razvoj sela i eKG Info Data. To je prvi gradski... Više [+]
Uoči novogodišnjih i božićnih praznika počeo je sa radom sajt za prodaju domaćih proizvoda pod nazivom ”Hrana iz kraja“, koji je napravljen u saradnji Grada Kragujevca, Centra za strna žita i razvoj sela i eKG Info Data. To je prvi gradski sajt preko koga će se prodavati prehrambeni proizvod koji se proizvode u poljoprivrednim gazdinstvima u okolini Kragujevca. Projekat je dvosmeran, sa jedne strane usmeren na potrošače, na građane Kragujevca koji će moći u par klikova da obezbede zdravu i prirodnu hranu sa tog područja, a sa druge strane usmeren je ka poljoprivrednim gazdinstvima. Sve je urađeno u skladu sa Pravilnikom o kupovini na kućnom pragu, koji bi proizvođači trebalo da zadovolje.
Početna
Istražite ukuse Šumadije uz "Hranu iz kraja". Sveže, autentično, online. Podržite lokalne proizvođače i naručite izobilje ukusa odmah!
Da li ste ikada razmišljali kad odete u restoran, odakle je došla hrana u vašem tanjiru?
Ono si što jedeš #restorani #menze
Ako smo ono što jedemo, ko su onda stanovnici Novog Sada? To pitanje nas je zanimalo,...