Pretraživanje postova
"Vlaška magija" u Nišu u objektima: Restoran "Amerikanac" ,Kovanlučka 10 Restoran "Vidin kapija",Bulevar Nikole Tesle 1 Restoran " Orač ",Knjaževačka 3 Kafana "Meze",Koste Stamenkovića 3 Trgovinska radnja LEDENO ĆOŠE,Trg Pavla Stojkovića 1... Više [+]
"Vlaška magija" u Nišu u objektima:
Restoran "Amerikanac" ,Kovanlučka 10
Restoran "Vidin kapija",Bulevar Nikole Tesle 1
Restoran " Orač ",Knjaževačka 3
Kafana "Meze",Koste Stamenkovića 3
Trgovinska radnja LEDENO ĆOŠE,Trg Pavla Stojkovića 17(do pekara Anton i Stanković)
Gyros Fani,Bulevar Dr Zorana Đinđića 42a(Blizu kompleksa gradske bolnice i sportskog kompleksa Čair)
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE !
MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔
Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
Pekarski proizvodi neće pojeftiniti, već će u dogledno vreme biti i skuplji, bez obzira na to što je Unija pekara Srbije u septembru najavljivala mogućnost spuštanja cena kada krene upotreba brašna iz ovogodišnje žetve pšenice. Prepolovljen... Više [+]
Pekarski proizvodi neće pojeftiniti, već će u dogledno vreme biti i skuplji, bez obzira na to što je Unija pekara Srbije u septembru najavljivala mogućnost spuštanja cena kada krene upotreba brašna iz ovogodišnje žetve pšenice. Prepolovljena cena žita nije dovoljan razlog pekarima da cene hleba, ali i pecivo spuste. Sada razlog nalaze u visokim troškovima proizvodnje, misleći na energente i radnu snagu. Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica istakao je da narednih meseci može doći čak i do poskupljenja peciva i specijalnih vrsta hleba ”s obzirom da se približavanjem ulaska naše zemlje u Evropsku uniju moramo prilagođavati i cenama koje su u zemljama članicama”. #cenapekarskihproizvoda
Pred nastupajuću godinu nižu se prognoze specijalizovanih stručnjaka za tržište hrane. Tako je Rabobank, banka za hranu i poljoprivredu, navela u svom godišnjem izveštaju za 2024. da će ukupna inflacija cena hrane biti smanjena padom cena n... Više [+]
Pred nastupajuću godinu nižu se prognoze specijalizovanih stručnjaka za tržište hrane. Tako je Rabobank, banka za hranu i poljoprivredu, navela u svom godišnjem izveštaju za 2024. da će ukupna inflacija cena hrane biti smanjena padom cena namirnica kao što su šećer, kafa, kukuruz i soja jer uzgajivači povećavaju proizvodnju kao odgovor na visoke cene. Međutim, neke kategorije hrane na globalnom tržištu imaće brži rast cena od drugih, pa bi tako najviše mogli da poskupe pekarski proizvodi, meso i povrće. Očekivani rast cena ovih namirnica je između pet i sedam odsto. Očekuje se i rast cena u restoranima, dok će mlečni proizvodi i voće poskupeti između jedan i tri odsto. #cenahrane
Najnovija genetika semena pšenice i ječma za visok prinos i kvalitet zrna
Kako bi prinosi sledeće godine bili dobri, a kvalitet zadovoljavajuć, vrlo je važno da seme koje se seje bude deklarisano. Kompanija Agroglobe predstavlja deklarisana sem...
U Nišu će jubilarni 20. put biti održani "Dani bureka" od 17. do 20. avgusta na keju kod Oficirskog doma, a organizatori najavljuju da će posetioci prvi put moći da okuse "moravski burek", koji je spoj tradiconalne južnjačke salate i niškog... Više [+]
U Nišu će jubilarni 20. put biti održani "Dani bureka" od 17. do 20. avgusta na keju kod Oficirskog doma, a organizatori najavljuju da će posetioci prvi put moći da okuse "moravski burek", koji je spoj tradiconalne južnjačke salate i niškog specijaliteta. Predsednik "Unije pekara" i organizator manifestacije "Dani bureka" Bata Vukadinović najavljuje učešće oko 10 pekara iz Niša, kao i goste iz Kruševca i Bugarske, a osim novih ukusa i nadeva, poput bureka sa duvan čvarcima, sa zdenkom i suvim vratom i kulenom, kaže da će biti i slatkih sa kremom i bananom. Očekuje oko 20.000 posetilaca tokom četiri dana koliko Buregdžijada traje, a biće otvorena za posetioce od 18 sati do ponoći. #danibureka
Pregled razgovora poljoprivrednika i Vlade
U Kisaču održana je Skupština INICIJATIVE ZA OPSTANAK POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE na kojoj je podnet izveštaj o razgovorima u Vladi 07.06.2023. Članove Skupštine o rezultatim...
Kvalifikacije za četvrtu po redu "Pekarijadu“ i takmičenje za naboljeg pekara Srbije završeno je u Lesaffre Pekarskom centru u Beogradu i FINS-u, Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Takmičenje po kategorijama nastavlj... Više [+]
Kvalifikacije za četvrtu po redu "Pekarijadu“ i takmičenje za naboljeg pekara Srbije završeno je u Lesaffre Pekarskom centru u Beogradu i FINS-u, Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu.
Takmičenje po kategorijama nastavlja se u Nišu 22. i 23. aprila. u Studentskom centru, a potom sledi Požega 26. i 27. aprila, gde će se pekari profesionalci takmičiti u kategorijama: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo u srednjoj stručnoj školi "Ljubo Mićić“.
Finale najvećeg nacionalnog takmičenja planirano je za septembar i oktobar u Lesaffre Baking Centru u Beogradu, kada će se profesionalnim pekarima pridružiti i budući mladi pekari, koji će se takmičiti u kategoriji pogačica sa čvarcima. U novembru je planirano svečano proglašenje pobednika IV Pekarijade - kada ćemo znati ko je "Prvi među najboljima" u svakoj od kategorija.
Salon vina u Kragujevcu, osmi po redu, održaće 31. marta i 1. aprila, a više od 100 izlagača iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope će učestvovati na njemu. Salon će okupiti afirmisane i mlade vinarije, vinske profesionalce iz ugostiteljsko... Više [+]
Salon vina u Kragujevcu, osmi po redu, održaće 31. marta i 1. aprila, a više od 100 izlagača iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope će učestvovati na njemu. Salon će okupiti afirmisane i mlade vinarije, vinske profesionalce iz ugostiteljskog i ritejl sektora, odnosno one koji proizvode i usluge prodaju direktno korisnicima, najčešće fizičkim licima, restoranima, vinotekama, kolekcionarima, turističkim organizacijama i agencijama. Prema najavi organizatora, predstaviće se 92 vinarije iz Srbije i regiona, 10 gastro izlagača (pekarski i suhomesnati proizvodi, sirevi i voda) i 14 izlagača opreme za vinarstvo i vinogradarstvo. U petak 31. marta održaće se prezentacija "Kraljevskog vinskog puta". #salonvina
Zbog velikog interesovanja za učešće na “Pekarijadi 2023” produžen je rok za prijave i po prvi put ove godine takmičenje za najtalentovanije pekare će se održati na četiri lokacije u zemlji: Beograd, Novi Sad, Požega i Niš. Za prestižnu tit... Više [+]
Zbog velikog interesovanja za učešće na “Pekarijadi 2023” produžen je rok za prijave i po prvi put ove godine takmičenje za najtalentovanije pekare će se održati na četiri lokacije u zemlji: Beograd, Novi Sad, Požega i Niš. Za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce, predviđeno je pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo, dok će se najbolji mladi pekari takmičiti u pripremanju pogačice sa čvarcima. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023. nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale „Pekarijade“ u Lesaffre pekarskom centru Beograd.
Najtalentovaniji domaći pekari, posle pauze od tri godine, imaće priliku da se 2023. takmiče na Pekarijadi za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Kompanija Lesaffre, koja je organizator ovog takmičenja, bila je... Više [+]
Najtalentovaniji domaći pekari, posle pauze od tri godine, imaće priliku da se 2023. takmiče na Pekarijadi za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Kompanija Lesaffre, koja je organizator ovog takmičenja, bila je domaćin članovima žirija, pekarima, tehnolozima i predstavnicima trgovaca na prvom radnom sastanku na kom su se prisutni upoznali sa dinamikom i programom takmičenja.
Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju traje od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023. nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale „Pekarijade“ u Lesaffre pekarskom centru Beograd.