"Beloblatska kobasica“ manifestacija održava se osmi put, sada već tradicionalno i traje dva dana u selu Belo blato nadomak Zrenjanina.
Danas, prvog dana organizovano je takmičenje u svinjokolju na starinski način baš kako se radilo nekada u ovom delu Vojvodine. Domaćini će gostima ponuditi sveže pečene kobasice, čvarke, džigericu sa belim lukom, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, švarglu i krvavicu, a sve to uz kiseli kupus, rakiju, vino i domaće kolače.
U nedelju, centralni događaj je ekipno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica. Pored toga, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje. Gostima će biti ponuđeni i rakije, vina, sirevi, slatkiša, med, proizvodi starih zanata.
Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom party šatoru posebno uređenom za ovu priliku.