Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

MATICNI SOK OD CRNE RIBIZLE 1L

Maticni sok od crne ribizle - 1L

Cena: 1200 dinara

KONTAKT: 064/381-0237

Crna ribizla je puna antocijanina, koji su zaslužni za njenu tamnu boju. Anticijanini su vrsta antioksidanasa koji se nalaze u velikoj količini u crnoj ribizli.

Crne ribizle su dobre i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije. Što se tiče lečenja urinarnih infekcija sokom od crne ribizle. U poslednje vreme naučnici tvrde da je crna ribizla isto toliko korisna koliko i brusnica.

One, kao i brusnica i borovnica, sadrže proantocijanid, koji zaustavlja da bakterije napadaju zid urinarnog trakta sprečavajući njihovo prisustvo i izazivanje infekcije.

Sastav:

100% pasterizovana ceđena crna ribizla

Ovo niskokalorično voće sadrži ugljene hidrate, dijetalna vlakna i proteine. Prebogata je karotinom, koji mu daje boju, a, osim toga, pomaže sintezu vitamina A. On štiti sluzokožu i pospešuje razmenu materija na ćelijskom nivou. Ribizle sadrže zavidne količine vitamina B1, B2 i B6, niacina, kao i vitamina E.

Poznata je i korist pića ili vina bogatih flavonoidima na krvne sudove i u laboratorijskim uslovima je dokazan uticaj na smanjenje bolesti krvi.

Oni mogu da smanje pravljenje malih ugrušaka koji oštećuju ćelije krvnih sudova. Takođe, ti mali ugrušci ispuštaju štetne hemikalije koje mogu da povećaju stvaranje lošeg holesterola .To može dovesti su suženja krvnih sudova i eventualno do povećanog krvnog pritiska.

Čak su neka istraživanja pokazala da utiče na poboljšani protok krvi u rukama, što će čak dovelo do ukočenosti u ramenu nakon rada za računaru. Sadržaj vitamina C u crnoj ribizli, je čak tri puta veći nego u pomorandže.

Neke od koristi vitamina C su da on stvara kolagen, koji je bitan za strukturni materijal u kostima, zubima, koži, ligamentima, tetivama i hrskavici. On takođe pomaže telu da apsorbuje gvožđe, podiže imuni sistem, pomaže u bržem opravku od prehlade i gripa, a deluje i kao antioksidans.

Način upotrebe:

0.3-0.5 dl svakodnevno. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 5 dana.