Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Što je Europljanima najvažnije za razvoj ruralnih područja?

Ukupno je 2326 ispitanika iz svih država članica Europske unije sudjelovalo u javnom savjetovanju, dajući svoje stavove o današnjim ruralnim područjima, težnje za njihovom budućnošću kao i uključivanje građana u donošenje odluka i samu viziju.

Preko 50% ispitanika izjavilo je da je infrastruktura najnužnija potreba. Pristup osnovnim uslugama i pogodnostima, poput vode i električne energije, kao i bankama i poštanskim uredima, također je naveden kao hitna potreba za 43% ispitanika.

Tijekom sljedećih 20 godina ispitanici vjeruju da će atraktivnost ovih područja uvelike ovisiti o dostupnosti digitalne povezanosti (93%), osnovnih usluga i e-usluga (94%) te o poboljšanju klimatskih i okolišnih performansi poljoprivrede (92%).

Na pitanje osjećaju li se ljudi iza sebe od društva, 39% ispitanika odgovorilo je pozitivno. Taj se udio povećava za sudionike koji se bave poljoprivredom (45%), žive u ruralnim područjima (41%) i žive u udaljenim ruralnim područjima (56%). Najvažniji razlog naveden je pogoršana infrastruktura i usluge (61%).

Što se tiče donošenja odluka, 83% sudionika vjeruje da odluke donesene na lokalnoj razini utječu na život ruralnih ljudi, dok samo jedna četvrtina (27%) smatra da se posebna pozornost posvećuje ruralnim područjima u dizajniranju javnih politika.