Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Došlo je do gužva je na ulici u središtu Zagreba ispred trgovine sa vinima i delicijama Witrina u subotu 29.06. Brojnim zaljubljenicima u vino koji su se okupili te ljetne večeri složna braća Trdenić iz Popovače predstavili su šest ljetnih osvježavajućih vina.

Večer je započela usporednim kušanjem tri škrleta: Škrlet 2018. baršunastih kiselina ugodno je klizio niz nepca, Škrlet 2017. Private Collection dolazi sa biranih položaja i zavidne je svježine koju ugodno ispunjavaju arome citrusa i voća te nešto kasnije i badema a Škrlet 2015. Private Collection mnoge je natjerao da se zamisle nad onim što im je u čaši jer takva kremoznost i kompleksnost odudara od predrasude da je škrlet jednogodišnje vino.

Vrhunac večer bio je kratki nastup poznatog pjevača „Papagena“ koji je svojim baritonom otpjevao poznati refren pjesme „In vino veritas“ baš u trenutku kad se potočio Rosé koji je odmah stekao naklonost ženske publike. Polusuho vino s aromama jagode koje dolaze od cabernet sauvignona i aromama kupine za što je krivo nešto portugisca ostavlja u ustima izuzetan osjećaj svježine unatoč ostatku šećera.

Kušalo se i dva pinota: Pinot bijeli 2017. Private Collection i Pinot sivi Founders Reserve 2015.

Na završetku te vinske svečanosti na ulici ispred Witrine poslužen je Gewürztraminer 2017. Private Collection sa izraženim sortnim aromama i dobrim balansom kiselina i sladora. Čak je i nekoliko njemačkih turista koji su se pridružili degustaciji značajno kimalo glavom u stilu „sehr gut“.

Vinarija Trdenić nalazi se 60 kilometara od Zagreba na obroncima Moslavačkog gorja gdje su njihovi vinogradi od koji su neki stari i više od 100 godina. Prve vinograde zasadio je pradjed davne 1937. godine, a braća Trdenić, Krešimir i Tomislav su peta generacija koja njeguje obiteljsku tradiciju uzgoja vinove loze.