Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pelješac u Zagrebu

„Pelješac u Zagrebu“ vinska kušaonica u organizaciji udruge Vinoljupci privukla je u restoran Kluba književnika u Zagrebu mnoge vinoljubice i vinoljubce.
„Ovogodišnje druženje s pelješkim vinarima četvrto je po redu u organizaciji naše udruge. Tu manifestaciju doživljavamo kao tradiciju pa je za plavce rezervirana prva kušaonica u godini s kojom otvaramo sezonu vinskih druženja.– istaknula je Irena Lučić organizatorica kušaonice. Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“.
Predstavilo se deset peljeških vinarija – Matković, Violić, Ledinić, PZ Putniković, PZ Postup, PZ Dingač, Ponos, Gregurević, Bezek te Dingač-Skaramuča. Kušalo se plavac mali u raznim varijantama – od barriquea do desertnog vina, te kao selekcije s položaja Postup i Dingač. Osim plavca malog ponuđene su i druge autohtone sorte pošip i rukatac.
Pelješac je jedno od najpoznatijih hrvatskih vinogorja sa 1000 ha pod vinovom lozom. Devedeset posto nasada čine crne sorte, među kojima je najzastupljeniji plavac mali, autohtona hrvatska sorta. Iako na cijelom Pelješcu daje jako dobre rezultate ipak je najpoznatiji plavac mali uzgojen na položajima Dingač i Postup
Udruga Vinoljupci djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala sedam open-air vinskih festivala, te pedesetak drugih vinskih događanja i susreta s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. „Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti.“ – rekla je Irena Lučić.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Julio Frangen