Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Traminac kralj vina
Osam "svjetskih" Traminaca predstavljeno je na zabavno-edukativnoj interaktivnoj radionici "Vinski razgovori s novinarom Tomislavom Stiplošekom" u središtu Zagreba u wine baru Procaffe. Bili su to Traminci Iločkih podruma.
Vinarija Iločki podrumi smjestila se na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina. Proizvode vina s 990 ha vinogradarskih položaja, (330 ha vlastitih i 660 ha iz otkupa) te razvijaju autentičnu i jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističkog odredišta s vinarstvom i vinogradarstvom, a njihova vina, i kvalitetna i vrhunska, osvajaju brojna priznanja na najprestižnijim domaćim i međunarodnim vinskim ocjenjivanjima.
Kroz vina je sudionike razgovora provela enologinja Ivana Raguž koja već 15-ak godina radi uz Veru Zimu, glavnu enologinju Iločkih podruma , a članica uprave i direktorica marketinga i izvoza Karmela Tancabel je odgovarala na pitanja o turizmu i poslovanju Iločkih podruma i uz vina pojasnila svoje autorske slogane kojima je okarakterizirala svaku pojedinu njihovu liniju vina. Tijekom kušanja bila su sljedeća objašnjenja:
Traminac kvalitetni, položaj Vukovo, berba 2019. - ima svijetlo žutu boju, prepoznatljiv razvijen sortni miris u kojem dominira miris ruže. Elegantno je, svježe, harmonično i meko. Poslužuje se uz topla predjela, tjestenine, rižota, bijelo meso i lagane slastice.
Traminac vrhunski, položaj Principovac, berba 2018. - Vino krasi zlatno žuta boja. Aroma je sa posebno izraženim mirisom ruže. Okus je pun, sadržajan, bogat i snažan. Potentno vino ugodne svježine. Sljubljuje se uz foie gras( gušča jetra), fine sireve i slastice . Vino za posebne prilike!
Traminac Principovac, poluslatko vino, limitirana edicija, berba 2018. - zlatno žute boje, intenzivno razvijenog sortnog mirisa; plemenito vino punog, harmoničnog i slatkastog okusa u kojem dominira intenzivna aroma meda; punog, snažnog tijela, kremozno i zaokruženo. Uz jela od bijelog mesa te fine sireve. Vino za uživanje!
Limitirana linija predikatnih vina Traminac s položaja Principovac - vrhunska predikatna vina koja se poslužuju kao aperitiv ili uz fine slastice. Vina za pamćenje!
Traminac kasna berba 2017 - vino zlatno žute boje, intenzivno razvijanog i bogatog mirisa na ružu i muškate. To plemenito vino punog je i bogatog mirisa i harmoničnog, slatkastog okusa.
Traminac izborna berba 2017 - vino zlatno žute boje u čijem su mirisu izražene medne note i za predikatno vino karakterističnih botritis tonova. To je plemenito vino punog je, harmoničnog i slatkastog okusa.
Traminac izborna berba bobica 2016 - zlatno žute do jantarne boje, intenzivnog i bogatog mirisa na ružu s nježnim karakterističnim mednim notama. Plemenito vino punog, harmoničnog i slatkastog okusa.
Traminac izborna berba prosušenih bobica 2011 - Slatko bijelo vino, proizvedeno je od izabranih prosušenih bobica grožđa s viskom koncentracijom šećera. Vino je zlatno žute boje, bogatog mirisa na med i suhe grožđice. Okus je pun, harmoničan, senzualan i bogat.
Traminac Ledena berba 2012 - vino proizvedeno od smrznutih bobica grožđa, ubranih za vrijeme najhladnijih zimskih dana, kada se bobice u smrznutom stanju beru i prerađuju. Vino je zlatno žute boje. Bogatog je, zaokruženog i punog okusa, u mirisu izraženih mednih nota.
Karmela Tancabel je istaknula je da je Zagreb jedno od njihovih najvažnijih tržišta, bez obzira što izvoze svoja vina u 22 države. Osvrnula se i na ovo korona stanje koje je za vinare iznimno izazovno i zahtjevno. Naglasila je da su oni jedna od najvećih hrvatskih kontinentalnih vinarija koja trenutno zapošljava više od 240 ljudi i u ovim teškim vremenima nije se išlo na smanjivanje radne snage niti im je to u planu. Najavila je da uskoro kreću s gradnjom hotela s wellnessom na Principovcu.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić