Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Eko vina Kabola

Na istarskom imanju Kabola u Kanedolu pored Momjana završena je još jedna berba. Berači su u vinograde ušli 7. rujna i počeli brati chardonnay i malvaziju a završilo se s cabernet sauvignonom. Grožđe se kod Kabole bere ručno sa 16 hektara vinograda.
„Iza nas je jedna od boljih vinogradarskih godina s dovoljno padalina i dovoljno sunca. U gotovo savršenim uvjetima prinosi su vrhunski kao i kvaliteta grožđa pa će vina ove berbe biti za pamćenje“, kaže Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.
Markežić je prvi u Istri prešao na ekološku proizvodnju pa su sva vina s etiketom Kabola nositelji BIO certifikata. Vino odležava i u amforama koje su na imanje Kabola prije 17 godina stigle iz Gruzije.
Imanje Kabola poznato je i kao turističko odredište.
„Iako smo ove godine jedan segment tržišta iz dalekih zemalja poput Kine, Koreje i Japana potpuno izgubili, nakon lockdowna vratili su se naši gosti iz Europe koji rado dolaze u našu vinariju. Novim jesenskim valom pandemije vinski turizam nije posve zaustavljen zahvaljujući vjernim domaćim gostima koji nas tradicionalno posjećuju."- rekao je Markežić

T.Radić