Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

5. SALON PJENUŠAVIH VINA

5. Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se 11. lipnja u hotelu Esplanade, od 15-21h, u skladu s epidemiološkim mjerama.
Organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje u 2021. Tako će se 19.3.2021, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održati dvije edukativne radionice: Pjenušavi Kvarner i Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija). Ove će se godine nastaviti i Pjenušavi doručci u vinogradu diljem Hrvatske, edukativno vinsko - umjetnički događaji na otvorenom. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održali su se na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i gradovima domaćinima, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Održat će se i »Pjenušave edukativne staze« (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i »Pjenušave igre« početkom ljeta.
Datum održavanja Salona je ususret ljetu i turističkoj sezoni, kada se piju pjenušava vina učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te promiče »pjenušava eno-gastro odredišta«. Vinski ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o prizvodnji pjenušaca. Salon promovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske trgovce, upućuje posjetitelje kako sljubiti pjenušac s hranom u svakodnevnim situacijama (»Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.
Pripremio: Tomislav Radić
Foto: Julio Frangen