Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Proglašeni šampioni Vinistrinog ocjenjivanja

Najveće iznenađenje u kategoriji svježih malvazija! Na ocjenjivanje je pristiglo 435 uzoraka vina i jakih alkoholnih pića, od čega 220 uzoraka malvazija

Novo ime na vinskoj sceni Denis Bernobić iz Markovca pokraj Višnjana, osvojio je šampionsku titulu u kategoriji svježe Malvazije. U pripetavanju s još tri iznimne malvazije njegovo vino odnijelo je pobjedu. Ovo je ujedno najveće iznenađenje na ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića na 12. Svijetu Malvazija koje se održalo u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču.

Malvazija Collina iz 2016. vinarije Cattunar iz Nove Vasi pored Brtonigle šampion je u kategoriji zrelih malvazija; Teran Barbarossa Vina Tomaz iz Motovuna šampionsku je titulu osvojio u kategoriji svježih terana; dok je u kategoriji zrelih ta titula pripala vinu Santa Lucia iz 2018. Vinarije Kozlović iz Momjana. U kategoriji zrelih refoška šampion je Capo d'Istria iz 2013. slovenskog Vinakoper, a dodijeljeno je i pet velikih zlatnih medalja vinima koja su osvojila više od 92 boda. To su San Salvatore Muškat bijeli iz 2015. Benvenuti vina iz Kaldira; Muškat žuti iz 2019. Capo vina iz Fernetića; Malvazija volcanica iz 1956. španjolskog proizvođača El Grifo Canari; Merlot iz 2017. Vina Siljan iz Krnice, a veliko zlato dobila je i Aura biska ekstra iz 2021. buzetske destilerije Aura.

Podijeljeno je još 139 zlatnih i 16 srebrnih medalja, dok su ostali proizvođači dobili diplome. Ove godine pravo na oznaku IQ – istarska kvaliteta ostvarilo je 24 vinara za malvazije i sedam vinara za teran.

Sjajni rezultati i šampionske titule najbolja su najava 27. Vinistre, koja se ove godine prvi put održava na otvorenom, u porečkoj uvali Peškera i to po svemu sudeći u lipnju.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Danilo Dragosavac