Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vedrine u Samoboru
Ličku siranu Vedrine uspješno vode dva bračna para koji su ušli u zahtjevan posao stočarstva iz ljubavi prema Lici. Godišnje prerađuju oko 180.000 kg mlijeka, imaju više od trideset proizvoda na tržištu.
Milana Mileusnić, glavna sirarica u obiteljskoj sirani Vedrine, kaže da su uvijek dobro radili na samoborskoj gradskoj tržnici, a kada se otvorila mogućnost otvaranja vlastite trgovine na središnjem gradskom trgu, odmah do legendarnog kafića Tin, objeručke su je prihvatili.
Prema njezinim riječima, fokus sirane Vedrine u novom prodajnom mjestu, uz cijeli niz vlastitih proizvoda od neobranog punomasnog mlijeka - više vrsta čvrstih jogurta, voćnih jogurta, kisel'ne, base, škripavca, kuvanih sireva s raznim začinima te extra punomasnog mlijeka s ličkih pašnjaka, gdje se ono zove varenika. Na policama male ali šarmantno uređene trgovine kupci mogu pronaći i proizvode drugih proizvođača, primjerice tjesteninu Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ pod brendom KopriVITA, autohtoni samoborski bermet Philipecz, ZEST džemove, više vrsta kruha pekare Korica te kukuruzni kruh Marijana Telišmana pod nazivom Koružnjak.
Novost iz sirane Vedrine, koja ima šest prodajnih mjesta na gradskim tržnicama od Zagreba do Zadra, više je vrsta maslaca – natur i slani, koji će se uskoro moći kupiti u njihovim trgovinama te maslac s češnjakom i maslac s vlascem, koji će u prodaji biti tek na proljeće iduće godine.
Dominik Zeko, vlasnik obiteljske farme, kao pravi domaćin pozdravio je sve nazočne, koji su se okupili kako bi poželjeli uspješan rad nove trgovine u središtu Samobora.
Sve je pratila mozaična glazba Ante Gele i Brune Oberan u pravom božićnom duhu i delicije obiteljske sirane Vedrine iz malog ličkog sela Brezik, koja se nalazi ispod najvećeg vrha na Velebitu, onoga Vaganskog, gdje je od prije pet godina smještena i velika farma od 130 grla (70 muznih krava plus pomladak) britanske pasmine Jersey, a koje su najsličnije ličkoj buši.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić