Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

WineOS

Sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se 28. i 29. siječnja 2022. u osječkoj dvorani Gradski vrt rečeno je na konferenciji za novinare

„Na više od 1900 četvornih metara bit će 90 izlagačkih mjesta i više od stotinu izlagača. Ponovno se na pozornici organizira kulinarski show na kojem će specijalitete pripremati četiri vrhunska kuhara a u zasebnom će se prostoru održavati vinske radionice. Dan prije početka sajma, 27. siječnja, u restoranu Waldinger održat će se gala večera na kojoj će kuhati poznati chef Goran Kočiš“, istaknuo je predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić.

„Velik je interes za vinskim radionicama. I prije nego smo službeno objavili program, javljali su se zainteresirani te su sva mjesta brzo popunjena. Oni koji su uspjeli doći do ulaznice ponovno će imati prigodu kušati brojne ekskluzive koje će predstavljati poznati vinari iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine“, rekao je voditelj programa radionica Željko Garmaz.

U organizaciju se ponovno uključila udruga Graševina Croatica kao najveća i najvažnija organizacija proizvođača vina na istoku Hrvatske. „WineOS je središnji događaj za ovu vinsku regiju. I ove godine naglasak stavljamo na graševinu kao najrašireniju, ekonomski najvažniju, ali i najpotentniju sortu ovoga kraja“, rekao je predsjednik udruge Josip Pavić.

Organizatori su dogovorili suradnju i s Ugostiteljsko – turističkom školom Osijek koja je u ovom događaju prepoznala priliku za dodatnu edukaciju učenika i promociju programa i projekata. „Naši učenici redovito prolaze praksu u ugostiteljskim objektima, a ovo je prilika da nauče i rad na velikim događajima. Puno smo uložili u unapređenje programa, dodatno obučili predavače i mentore i sada to želimo primijeniti u procesu učenja,“ izjavio je ravnatelj Ugostiteljsko – turističke škole Andrej Kristek.

„Vinske manifestacije privlače sve više gostiju u kontinentalne krajeve, a događaji koje imamo u našoj županiji postaju prepoznatljivi mamac za domaće goste i turiste“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Ivana Jurić.

„Nije teško podržati ovakav događaj koji je proteklih godina ozbiljno rastao u svakom smislu. Iz Osijeka izlazi sve više dobrih i pozitivnih priča, a WineOS je jedna od njih. Unatoč teškim vremenima, organizatori su se potrudili još jednom učiniti naš grad pravim vinskim središtem. Stoga im želim puno sreće uz poruku da je gradska uprava uvijek spremna podržati kvalitetne projekte“, komentirao je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

Nazočnima se u ime Osječko – baranjske županije obratila i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth. „Vinski i gastro turizam privlače brojne goste, a kod nas ne manjka ponude. WineOS je iznimno važan u promociji upravo tog segmenta i svakako smo se rado uključili u tu priču kao pokrovitelji. Sigurna sam da će sajam i u ovim izazovnim vremenima ispuniti svoju svrhu i donijeti puno posla proizvođačima vina i delicija.“

Sajam će se oba dana održavati od 15 do 21 sat. U dvoranu će se moći ući samo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati isključivo na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan festivalski dan. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu.

Svi koji nemaju COVID potvrdu, a žele posjetiti WineOS, moći će obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića, u ulici Stjepana Radića 54, po povlaštenoj cijeni od 50 kuna. Ordinacija će 28. siječnja raditi od 8 do 15, a 29. siječnja od 8 do 12 sati.

Nakon konferencije za novinare održana je vinska radionica koju je vodio poznati master sommelier Eric Zwiebel. Tom su prigodom nazočni mogli kušati 13 graševina iz pet vinogorja istočne Hrvatske, a ugledni je gost istaknuo dobar potencijal sorte koja se stilski uklapa u trenutačne tržišne trendove.

Pripremio: Tomislav Radić