Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Cjelovita rješenja protiv najšireg spektra korova u kukuruzu

Kritično razdoblje zakorovljenosti predstavlja vrijeme kada se prisutnost korova drastično odražava na prinos. Stoga je pravovremeno suzbijanje korova u kukuruzu od velike važnosti za očuvanje prinosa.

Pouzdani i dokazani herbicidi za najviša očekivanja svakog proizvođača

Razvojem CALLISTO® tehnologije na raspolaganju su cjelovita rješenja protiv najšireg spektra korova u kukuruzu: LUMAX®, CALARIS® 400 SC, ELUMIS®PEAK® i ELUMIS®BANVEL® 480 S.

LUMAX®- najselektivni i za usjev najsigurni herbicid u kukuruzu

Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva. LUMAX® djeluje na najznačajnije jednogodišnje širokolisne korove poput europskog mračnjaka, lobode, limundžika, dvornika, šćireva kao i najznačajnije jednogodišnje uskolisne korove poput koštana, muhara, divljeg prosa. 

Preporuka za primjenu LUMAX® herbicida

LUMAX® se može primijeniti nakon sjetve do 3 lista kukuruza. Iskustva iz prakse pokazuju kako ga je najbolje primijeniti kada je većina korova niknula. LUMAX® će tada djelovati kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko zemlje (rezidualno) i na taj način spriječiti naknadno nicanje korova. Doza primjene prije nicanja kukuruza: 3,5 - 4 l/ha. Nakon nicanja, do 3 lista kukuruza u dozi 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro (0,1 l/100 l vode).

Najbrži herbicid na tržištu - CALARIS® 400 SC

CALARIS® 400 SC je selektivni herbicid namijenjen suzbijanju širokog spektra korova u kukuruzu za zrno. Aktivne tvari, različitog mehanizma djelovanja u sastavu herbicida CALARIS® 400 SC iskazuju sinergijsko djelovanje što rezultira izrazito brzom i snažnom eliminacijom korova u kukuruzu. Osim brzine djelovanja, ima izraženo produženo djelovanje koje omogućava nesmetan razvoj kukuruza i sprječava naknadno nicanje korova. CALARIS® 400 SC suzbija širok spektar korova u kukuruzu (abutilon, šćir, ambrozija, crna pomoćnica, loboda, svračica, divlje proso, sirak iz sjemena, muhari i dr.) u odnosu na druge herbicide.

Primjena CALARIS® 400 SC

CALARIS® 400 SC ima izrazito široko vrijeme primjene, od 1-8 listova kukuruza zbog čega ga je moguće primijeniti u nekoliko kombinacija i faza razvoja kukuruza. Za ostvarivanje punog potencijala prinosa preporučamo ranu primjenu, 1 do faze 3 lista kukuruza u kombinaciji: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + DUAL GOLD® 960 EC 1 l/ha. Za kasniju primjenu (4-8 listova kukuruza) i u nedostatku oborina preporučamo: CALARIS® 400 SC 1,5 l/ha + NICOGAN 40 OD 0,8-1 l/ha. U slučaju jake zakorovljenosti rizomskim sirkom povećati dozu herbicida NICOGAN 40 OD na 1 l/ha. Uz navedene CALARIS® 400 SC kombinacije ne dodaje se okvašivač.

Najmoćniji herbicidi za suzbijanje korova u kasnijim fazama razvoja kukuruza

Ukoliko su poljoprivredne površine zakorovljene višegodišnjim korovima, kao najbolje rješenje preporučamo najmoćnije herbicide za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih korova u kasnijim fazama razvoja kukuruza; ELUMIS® PEAK® i ELUMIS® BANVEL® 480 S. 

ELUMIS® PEAK® odlično djeluje na sirak, slak, ambroziju i druge tvrdokorne korove kao što su abutilon, čičak i dr. Svojim izraženim rezidualnim (produženim) djelovanjem pruža dugotrajnu zaštitu, što ga također izdvaja iz skupine drugih post-em herbicida koji djeluju samo kontaktno. Svim poželjnim osobinama herbicida ELUMIS® PEAK® važno je dodati i djelovanje neovisno o oborinama. Zbog maksimalne ekonomičnosti, za veće površine ELUMIS® PEAK® pakiran je u jedinstveno »klokan« pakiranje (4,5 l ELUMIS® i 60 g PEAK® 75 WG). ELUMIS® PEAK® primjenjuje se u stadiju razvoja kukuruza od 4 do 7 listova u dozi 1,5 l/ha ELUMIS® + 20 g/ha PEAK® 75 WG uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro 0,1 l/100 l vode.

ELUMIS® BANVEL® jednako djelotvorna i snažna kombinacija za potrebe proizvođača koji proizvode kukuruz na manjim površinama. ELUMIS® BANVEL® ima vrhunsko djelovanje na jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu (sirak, koštan, slak, ambrozija, abutilon, čičak i dr.). Na tržište dolazi u pakiranju: ELUMIS® 1 l + BANVEL® 480 S 0,25 l što je dovoljno za površinu 0,7 ha. Primjenjuje se u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza. Za optimalan učinak na korove preporučena je primjena u ranijim fazama razvoja korova kada su jednogodišnji uskolisni korovi u fazi 1 - 2 lista do početka busanja, a jednogodišnji širokolisni u razvojnoj fazi 2 - 4 lista, no ne više od 5 cm visine.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite https://www.syngenta.hr/

foto/video: Syngenta Agro d.o.o.