Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lažni med
  • 13.09.2016. 12:00

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Policija je u mini tvornici meda pronašla veliki kazan za kuvanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

Foto: Bigstockphoto/cylonphoto
  • 17.937
  • 892
  • 0

Želite li pravi med, kupujte ga od svog pčelara jer bi vam se moglo dogoditi da dobijete sumnjivu mješavinu kakvu je ovog vikenda zaplijenila policija. Naime, kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 11. septembra djelatnici Odjela krim policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B. (1960) iz Cazina.

Uhićenje je odmah osvanulo i na facebooku, a "proglas" zadovoljnih građana objavljujemo u cijelosti:

"Poštovani Međugorčani i Bijakovčani, preko stotinu naših mladih i žestokih momaka se već uključilo u organizaciju "Čuvari svetišta". Ovo ni u najboljoj priči nismo očekivali. Dečki su premrežili cijelo Međugorje i Bijakoviće. Svatko ko je imalo sumnjiv praćen je pravac kretanja i šta radi. No danas samo zahvaljujući njima ulovili smo pravog kapitalca kojeg prate cijeli tjedan. Radi se o Senadu B. iz Cazina. Posebno se dugo zadržavao ispred jedne kuće u Bijakovićima gdje je dugo u smjenama nadziran. Primijećeno je da je iz njegovog BMW-a istovarena velika količina staklenki a s njim su bile i dvije "dame" malo tamnije puti.

Obavještena je i policija koja je došla i izvršila kontrolu auta i objekta.I imali su šta vidjeti. U objektu je otkrivena mini tvornica "meda" kojim se godinama po raznim štandovima truje naše hodočasnike. Kupce je imao čak i do Konjica i Ivan planine. U objektu je nađen veliki kazan za kuvanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

Godinama smo upozoravali općinske službe i inspekcije da se nešto poduzme da se uzmu uzorci "meda" od svih prodavača no bezuspješno. Našim momcima veliko hvala na trudu i nevjerovatnoj spremnosti i strasti kojom su pristupili ovoj akciji koja će dugo trajati."

Policijski djelatnici su protiv S.B. poduzeli potrebne mjere.

Foto: Bigstockphoto/cylonphoto


Tagovi

Lažni med Tvornica meda Uhićen Bijakovići Policija Čuvari svetišta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]