Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko ranč
  • 17.06.2022. 16:30
  • Zagrebačka, Orle

Eko ranč "Kod Veselog truta" mjesto učenja, medonosnog bilja i hotela za pčele

Deseti "Dan društvene odgovornosti" na Eko ranču Kod Veselog truta, obilježila je tvrtka Pernod Ricard Croatia. Donirali su i novac Hrvatskom pčelarskom savezu.

Foto: Vlade Cvirna
  • 1.781
  • 78
  • 0

Na Eko ranču "Kod Veselog Truta" u općini Orle kod Velike Gorice, a u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom, vlasnikom ranča, pčelarom Dariom Frangenom i Kornelijom Benyovsky Šoštarić kompanija Pernod Ricard Croatia organizirala je akciju "Pomozimo solitarnim pčelama".

"Dugi niz godina kroz različite društveno odgovorne aktivnosti u Hrvatskoj provodimo inicijativu za održivost i odgovornost. Sukladno vrijednostima i ove godine bilo nam je iznimno važno pronaći lokalnog partnera, a kako bi ukazali na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača", izjavila je Maja Višnić, voditeljica projekata održivosti i odgovornosti spomenute tvrtke.

Djelatnici su, naime, na edukativnoj radionici uz pomoć Daria Frangena napravili vrt za pčele u kojem su posadili medonosno bilje. Poznata vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić pomogla im je  sagradili prvi hotel za pčele, a Bina Frangen ih vodila kroz postupak vrcanja meda, koji je u potpunosti proizveden na ekološki način.

Donacija pčelarskom savezu

Nakon završetka svih planiranih aktivnosti Višnić je uručila novčanu donaciju Hrvatskom pčelarskom savezu.

Donacija Hrvatskom pčelarskom savezu

"Drago nam je da vaša tvrtka prepoznaje važnost pčela u našem životu. Nažalost, one su nam ugrožene najčešće zbog klimatskih promjena i prekomjernog korištenja pesticida. Svaka pomoć, uključujući osvješćivanje javnosti o ovom problemu, itekako pomaže", kazao je Vedran Lesjak iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

 Naime, tvrtka im je donirala 10.000 kuna, a Savez će novac uložiti u zaštitu pčela i pčelarstva, od čega će korist imati i cijela društvena zajednica.

Prvi nasad crnog duda

Eko ranč "Kod Veselog truta" u vlasništvu je D. Frangena, koji ga vodi sa suprugom Binom. Sve je na njihovom imanju u skladu s prirodom, a osim pčelarstva, u općini Orle kod Velike Gorice podignuli su prvi hrvatski nasad crnog duda. Uzgajaju i divlju ružu, dok na zemljištu u Dalmaciji imaju nasade badema i maslina – sve s ekološkim certifikatom.

Zaposlenici su sadili medonosno bilje

"Zahvaljujem se tvrtki na prekrasnoj ideji, viziji, koja nas je vratila u prirodu, pokazala važnost ekološke proizvodnje i pčelarstva. Hvala im što su našli vremena da dođu na naš Eko ranč gdje su zaposlenici, uz sadnju medonosnog vrta, hotela za solitarne pčele i radionicu vrcanja prirodnog meda, približili drugima i našu ekološku viziju", rekao je Frangen.

Kako kaže, moramo znati da je za svaki treći obrok koji unosimo u svoj organizam direktno ili indirektno odgovorna pčela.


Fotoprilog


Tagovi

Eko ranč Kod Veselog truta Pernod Ricard Croatia Pčele


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]