Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 04.10.2022. 12:00

Isplaćeno 1,2 milijuna kuna za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica

Pravo na potporu ostvario je 41 korisnik s područja Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije

Foto: Depositphotos/jordan_rusev
  • 1.655
  • 70
  • 0

Potpora pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna jučer je isplaćena, objavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

"Cilj je oštećenim pčelarima nadoknaditi izgubljenu dobit zbog naglog prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom pčela na pčelinjacima", navode.

Pravo na potporu ostvario je 41 korisnik s područja Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije kod kojeg je temeljem službenih izvješća dostavljenih od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske potvrđen pomor 1.493 pčelinje zajednice tijekom proljetnih mjeseci, a zaključno s 1. srpnja 2022. godine.

Kako kažu, ovim načinom korisnicima potpore osigurana je mogućnost daljnjeg ostanka u sektoru pčelarstva, što ima direktan utjecaj na osiguranje brojnosti pčelinjih zajednica, na nastavak daljnjeg uspješnog oprašivanja poljoprivrednih i samoniklih usjeva i na kontinuiranu proizvodnju pčelinjih proizvoda, a neizravno na ponovo vraćanje nazočnosti pčela na isto područje u svrhu očuvanja biološke raznolikosti.

Sredstva za financiranje Programa u cijelosti su osigurana iz državnog proračuna Republike Hrvatske.


Tagovi

Potpora pčelarima Isplaćena potpora Pomor pčela


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs