Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MESAP 2022.
  • 30.11.2022. 13:25
  • Međimurska, Nedelišće

Komunikacija pčelara i poljoprivrednika ključna je za prevenciju pomora pčela

Prisustvo pčelara i pčelarskih udruga na sajmovima te njihova komunikacija kako s građanima tako i poljoprivrednicima prevencija su zaštite okoliša i pomora pčela koji su se nedavno dogodili, čuli smo na MESAP-u.

Foto: Antun Karlović
  • 1.493
  • 102
  • 0

Nakon dvogodišnje pauze u Nedelišću je održan 14. sajam "Mesap Jesen 2022".

Na međimurskom sajmu poduzetništva posjetiteljima su prezentirani značaj poljoprivrede, ekologije, obnovljivih izvora energije i zdrave prehrane uz pčelarstvo, kao povratak korijenima kako bi se sve ono loše što se radilo tijekom godina koliko-toliko popravilo.

U središtu je pozornosti bila uvijek bogata ponuda brojnih izlagača poput: Javne ustanove za zaštitu prirode "Međimurska priroda", firme "Solem d.o.o." iz Zaboka, Smart beekeeping iz Petrinje, Stolarije Mirt iz Donje Stubice, Udruge pčelara Agacija iz Čakovca, Terme Sveti Martin, Sirana Krnjak iz Belice, OPG Trupković iz Novog Sela Rok, Općine Nedelišće i dječjeg vrtića "Zvončić" iz Nedelišća i mnogih drugih...

"Prisustvo pčelara i pčelarskih udruga na takvim sajmovima, te njihova komunikacija kako s građanima tako i poljoprivrednicima prevencija su zaštite okoliša i pomora pčela koji su se nedavno zbog nečije nepažnje dogodili na području Međimurske županije", rekao je pčelar predsjednik udruge pčelara Agacija Željko Trupković i dodao kako su "pčelarima i građanstvu u ta dva dana organizirali i nekoliko zanimljivih predavanja poput dr. Lončara iz Bjelovara s temom o sve prisutnijoj apiterapiji. Sama posjećenost tih predavanja govori sama po sebi o interesu za takve teme, zaključio je Trupković.

Svi su napori organizatora bili usmjereni na stvaranje poticajnog okruženja te uspostavljanje kontakata za plasman i prodaju domaćih kvalitetnih proizvoda i usluga.

"Uz brojne pogodnosti i niže cijene na ovakvim sajmovima koje redovito kao izlagači posjećujemo nama je prilika za upoznavanje s našim novim i redovitim kupvima pčelarske opreme. Tema nikad ne nedostaje, od uputa o upotrebi nekih sredstava upoznavanja kupaca s novim proizvodima i slično", rekao nam je Marko Mašić iz Zagreba, jedan od izlagača.

Dvodnevna sajamska manifestacija MESAP Jesen i ove se godine pokazala kao mjesto najbolje gospodarske promocije u Međimurju, ali i široj regiji. 

Ulaz za posjetitelje je kao i do sada bio besplatan, pa posjetitelji nisu propustili priliku obići sajam, kupiti zdrave, domače proizvode po ugodnim cijenama i pritom uživajući u tradicionalno bogatom sadržaju i ugostiteljskoj ponudi. 


Fotoprilog


Tagovi

MESAP 2022 Sajam Udruga pčelara


Autor

Antun Karlović

Više [+]

Pčelar praktičar, osnivač i urednik portala pcelarstvo.hr, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za okoliš.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.