Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prirodna kozmetika
  • 30.09.2017. 13:30

Med i propolis hrane i odgađaju starenje kože

Zbog antioksidansa proizvode na bazi meda ii propolisa koristim u prevenciji starosnih promjena, što se pokazalo odličnim. Med mi je obnovio kožu, te ju je izrazito nahranio i navlažio, a u kriznim godinama također i smanjio prištiće, kaže Željka.

Foto: Pixabay.com/enelene
  • 2.373
  • 104
  • 0

S obzirom na to da med i propolis čovjeku daju energiju zbog čega djeluju pomlađujuće, pedesetogodišnja ih Željka Cvitković više od dva desetljeća koristi u svakodnevnoj prehrani, a također i raznim pripravcima za njegu lica, tijela i kose.

Ponajviše se, tvrdi ona, posvetila medu po uzoru na ženu rimskog cara Pompeja koja je svoju ljepotu održavala medom i aromatičnim biljkama. Upravo stoga, očuvala je lice od sunčevih pjega, suhe kože, ekcema i drugih kožnih bolesti, a zahvaljujući učestalom korištenju mente, gotovo da i nema bora, a svi joj daju 20 godina manje.

“S obzirom na to da sam završila Medicinsku školu, od tinejdžerske dobi brinem o zdravlju, a poglavito koži jer sam svjesna da tijekom godina kolagenska vlakna postaju krhka zbog čega koža stari. Nažalost, proizvodnja istog se smanjuje već nakon dvadesete godine života te se počinju javljati bore i deficit sjaja, što možemo usporiti odgovarajućom prehranom i njegom kože pčelinjim proizvodima.

Zato ih, zbog antioksidansa s čime se isti odlikuju, koristim u prevenciji starosnih promjena što se pokazalo odličnim. Med mi je obnovio kožu, te ju je izrazito nahranio i navlažio, a u kriznim godinama također i smanjio prištiće”, objašnjava Željka na čiju je kosu med djelovao kao stimulator rasta, a često si, tvrdi ona, sljubi med, limun, mentu, đumbir, korijen čička i kamilicu kako bi imala prirodni balzam za hladne dane.

“Mišljenja sam da je prirodna ekološka kozmetika vrlo važna za zdravlje, kako kože, tako i kose, no prije svega, potrebito je svakodnevno ubaciti med u svoju prehranu jer smatram da je isti eliksir zdravlja koje ne smijemo zanemariti.”, dodaje pedesetogodišnjakinja koja se koristi bagremovim, kestenovim i cvjetnim medom koje kupuje od provjerenih pčelara kako bi izbjegla patvorene, kojih je, na žalost, sve više na našem tržištu.

Foto: Pixabay.com/enelene


Tagovi

Apiterapija Med Lijek za bore Lijek za starenje Prirodni način za mladoliko lice Zdravlje Pčelinji proizvodi


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer