Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medni doručak
  • 24.10.2019. 18:00

Ministrica Vučković: Uvoz meda je 57% manji u odnosu na prvih šest mjeseci lani

To je veliki uspjeh naših pčelara, dobar pokazatelj uspješnosti kampanja promocije domaćeg meda i znak da naši proizvodi imaju vjerne kupce na domaćem tržištu, naglasila je ministrica.

Foto: Željko Gašparović
  • 1.546
  • 225
  • 0

Pridružite se Mednom doručku s hrvatskih pčelinjaka u Rijeci i Splitu, pozivaju iz Ministarstva poljoprivrede. 

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka koji će se održati u Rijeci, 25. listopada 2019. godine u Centru Zamet u sklopu 6. Smotre pčelarstva Primorsko-goranske županije "Riječki medenjak“ te u Splitu 9. studenog 2019. godine u Hotelu Zagreb u okviru X. Međunarodnog pčelarskog sajma "Dalmatina 2019“.

"Cilj ovih manifestacija je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka", naglašavaju iz Ministarstva.

Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci!

Kako podsjećaju, u nacionalnoj staklenci za med nalazi se isključivo med proizveden na hrvatskim pčelinjacima, označen naljepnicom i jedinstvenim serijskim brojem, putem kojeg svatko može provjeriti koji je pčelar, gdje i kada proizveo taj med. Pravo na korištenje nacionalne staklenke imaju pčelari, primarni proizvođači pčelinjih proizvoda koji nacionalnu staklenku mogu puniti isključivo medom s hrvatskih pčelinjaka. 

"Od Mednih doručaka i Školskog mednog dana koje održavamo diljem Hrvatske, zatim nacionalne staklenke za med te izmjena pravilnika o medu gdje smo odredili da se na pakovini meda mora jasno označiti zemlja podrijetla, sve govori u prilog tome da radimo dobar posao. Prema prvim statističkim podacima, u prvih 6 mjeseci ove godine uvoz meda  je 57% manji nego u istom periodu lani. To je veliki uspjeh naših pčelara, dobar pokazatelj uspješnosti kampanja promocije domaćeg meda i znak da naši proizvodi imaju vjerne kupce na domaćem tržištu", kaže ministrica Marija Vučković.

Nadalje, u prosincu se promocija domaćeg meda nastavlja obilježavanjem Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka koji je prvi puta održan 7. prosinca 2018. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Med Medni doručak Hrvatski pčelinjaci Uvoz Ministrica Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]