Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tečaj
  • 13.01.2021. 09:00

Na tečaju 'Apiterapija i dobra pčelarska praksa' nauči kako zaštiti pčele od bolesti

Bolesti medonosne pčele oduvijek su bile sastavni dio pčelarstva. No posljednjih godina one postaju sve intenzivnije, a pčelari sve teže nalaze neka rješenja.

Foto: Bigstock/Kosolovskyy
  • 561
  • 271
  • 0

Hrvatsko apiterapijsko društvo (HAD) organizira tečaj pod nazivom Apiterapija i dobra pčelarska praksa, a zbog epidemioloških mjera opreza ono će se održati online.

Početak je u subotu, 31. siječnja u 18 sati, a očekivano trajanje je 30 školskih sati, odnosno 10 dana po 3 sata.

Bolesti medonosne pčele oduvijek su bile sastavni dio pčelarstva. No posljednjih godina one postaju sve intenzivnije, a pčelari sve teže nalaze neka rješenja. "U razgovoru s njima konstatirali smo da je jedan od problema i nedostatak kvalitetne stručne literature novijeg datuma koja se bavi aktualnom problematikom u ovom sektoru, a što bi moglo pomoći riješiti problem bolesti koje su uz sve nepovoljne okolnosti doista uzele maha“, kaže predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva dr. sc. Gordana Hegić.

Upravo zbog toga, pojašnjava nadalje, novi priručnik "Glavne bolesti medonosne pčele: Kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti“ pokazao se kao odlična literatura koju su odlučili koristiti za tečaj.

"U njemu su detaljno opisani i fotografirani simptomi bolesti, sama dijagnostika, uzorkovanje za slanje u laboratorij, a date su i glavne smjernice dobre pčelarske prakse kao ključnog čimbenika u prevenciji i prepoznavanju bolesti“, dodaje.

Za detaljnije informacije o pohađanju tečaja javite se na e-mail ghegic@gmail.com

Inače, Hrvatsko apiterapijsko društvo je strukovno društvo s registriranim sjedištem u Zagrebu, Paška 4, a zadaća mu je aktivno razvijati i promovirati apiterapiju u Hrvatskoj bazirajući se, prije svega, na znanstveno dokazanim pozitivnim svojstvima pčelinjih proizvoda te jasnim standardima struke.

U HAD-u ističu kako cijena tečaja iznosi 2.800 kuna, a može se plaćati u dvije rate. Također, za sve one koji su završili edukaciju Apiterapija i apiturizam na ovu cijenu odobrava se 30% popusta.


Tagovi

Tečaj HAD Apiterapija Dobra pčelarska praksa Bolesti Priručnik


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]