Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan pčela
  • 18.05.2020. 13:30

Odlična vijest uz Svjetski dan pčela: Moguće osiguranje kroz mjeru 17!

Pčelarstvo je uvršteno u Pravilnik o provedbi mjere 17 "Upravljanje rizicima“, podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva životinja i biljaka“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, otkriva predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva (HAD), dr.sc. Gordana Hegić, mag.ing.agr.

Foto: JumpStory
  • 855
  • 197
  • 0

"Imam odličnu vijest za pčelare povodom Svjetskog dana pčela 20. svibnja. Pčelarstvo je uvršteno u Pravilnik o provedbi mjere 17 "Upravljanje rizicima“, podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva životinja i biljaka“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske", otkriva predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva (HAD), dr. sc. Gordana Hegić, mag. ing. agr.

Kako napominje, posljednjih godina svjedoci smo neizvjesnih vremenskih prilika, loših paša i bolesti pčela, a kada se na to nadoda ovogodišnja nevolja s virusom Korone te potres doista vidimo da uz pčele treba zaštititi i pčelare i njihove obitelji kojima je pčelarstvo značajan izvor prihoda.

Uvrštenje u Pravilnik, što je, dodaje ona, rezultat suradnje HAD-a i Link Insurance Brokers, dovodi do toga da je proizvod grupnog osiguranja pčela postao pristupačniji i financijski prihvatljiviji za pčelare. To je proizvod kojim se rizik od financijskih gubitaka uslijed uginuća pčela, uništenja košnica i meda te gubitka poljoprivredne proizvodnje u pčelarstvu prenosi na osiguravajuće društvo.

Istine i zablude o medu: Kako prepoznati pravi

Premija osiguranja pčela i poljoprivredne prizvodnje je subvencionirana do 70%, odnosno najviše do 75.000 EUR, od strane Agencije za ruralni razvoj. Kako se pojašnjava u brošuri koju su izradili, odmah po uplati 30% premije osiguranja poljoprivredne proizvodnje, možete predati zahtjev za odobravanje novčane potpore Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Odobrena potpora isplaćuje se na račun osiguratelja, čime se zatvara vaša obveza kao ugovaratelja osiguranja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i koje odgovaraju definiciji aktivnog poljoprivrednika sukladno članku 9. Uredbe (EU) br. 1307/2013.

Brošuru možete pogledati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Svjetski dan pčela Mjera 17 Osiguranje Gordana Hegić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.