Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 11.04.2019. 10:15

Pčelari, bliži se kraj roka za podnošenje zahtjeva za isplatu potpora!

Agencija za plaćanja podsjeća korisnike mjera u pčelarstvu i da je potrebno koristiti nove obrasce za prijavu!

Foto: Pixabay/Topp-digital-Foto
  • 1.540
  • 120
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike mjera u pčelarstvu kako se bliži kraj roka za podnošenje zahtjeva za isplatu potpora za pčelarsku godinu 2019., sukladno Nacionalnom pčelarskom programu za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

Potrebno je, naglašavaju, koristiti nove obrasce zahtjeva za isplatu, koje, uz krajnje rokove za podnošenje zahtjeva možete pronaći ovdje.

Pčelarstvo je u Republici Hrvatskoj, navode iz APPRRR-a, tradicionalna poljoprivredna grana koja ima veliki gospodarski značaj. Pčelinji proizvodi – med, pelud, vosak, propolis, matična mliječ, te pčelinji otrov upotrebljavaju se kao hrana i dodatak prehrani zbog svojih funkcionalnih svojstava. Republika Hrvatska zbog različitih klimatskih zona (mediteranska, kontinentalna, gorska) ima i različite uvjete za razvoj pčelarstva.

U potpunosti iskorištena omotnica za pčelare: isplaćeno 17,2 milijuna kuna za nabavu opreme i edukaciju

Različitost i bogatstvo biljnih vrsta omogućuje proizvodnju mnogih vrsta meda kao što su: kestenov, bagremov, kaduljin, lipov, vrijesov, suncokretov, cvjetni i livadni med, te crnogorični i bjelogorični medljikovci.

Stalan porast broja pčelara i pčelinjih zajednica iz godine u godinu može se zahvaliti dobroj organiziranosti pčelara, potrebama tržišta i potporama ovom sektoru.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Potpore APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer