Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 14.10.2019. 15:00

Pčelarima isplaćeno 17,2 milijuna kuna

Ukupan iznos raspoloživih sredstava predviđen omotnicom za 2019. godinu u potpunosti je iskorišten, navode iz Ministarstva.

Foto: Pixabay/Thisabled
  • 1.564
  • 108
  • 0

Pčelarima je isplaćeno 17,2 milijuna kuna odnosno u potpunosti je iskorištena omotnica, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo poljoprivrede.

"Završena je obrada i isplata svih zaprimljenih zahtjeva za pčelarsku godinu 2019. u okviru provedbe mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.  Ukupan iznos raspoloživih sredstava predviđen omotnicom za 2019. godinu u potpunosti je iskorišten te je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila sredstva korisnicima u ukupnom iznosu od 17.227.756,48 kuna", navode iz Ministarstva. 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila je da se udruživanje, dobra organizacija i suradnja među proizvođačima možda najbolje vidi upravo kod naših pčelara koji su školski primjer kako se uz dobru volju i dobre namjere može postići zavidan uspjeh.

"Od prošle godine med hrvatskih pčelara pakira se u nacionalnu staklenku za med, a svakoj staklenki meda može se putem jedinstvene i neponovljive brojčane oznake provjeriti podrijetlo i proizvođač. Inicijativu je pokrenuo Hrvatski pčelarski savez, a Ministarstvo poljoprivrede uključilo se u realizaciju jer smo prepoznali dodanu vrijednost koju će hrvatski med dobiti ovakvim načinom promocije, ali i zaštite i proizvođača i potrošača. Kontinuirano pomažemo hrvatskim pčelarima, olakšavamo im proizvodnju i pokrivamo dio troškova, a sustavno radimo i na promociji domaćeg meda.

Pčelarstvo je uvršteno u sustav dodjele kvote za potrošnju plavog dizela pa pčelari po selećoj jedinici imaju pravo na 450 litara goriva", kaže ministrica. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pčelari Potpore Omotnica Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).