Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pučko otvoreno učilište Osijek
  • 04.03.2019. 12:00

Postani pčelar: Upiši tečaj u POU Osijek bilo da si početnik ili amater

Program osposobljavanja za pčelara prava je prilika za nova znanja i vještine te usavršavanje u pčelarskom zvanju. Upisi će trajati do 15. ožujka, a idućeg dana bi, prema planovima, trebala započeti i nastava.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.795
  • 131
  • 0

Pučko otvoreno učilište Osijek održava niz programa vezanih za poljoprivredne i srodne djelatnosti, a započeli su upisi za program osposobljavanja za poslove pčelara. Ovaj program osposobljavanja prava je prilika za nova znanja i vještine te usavršavanje u pčelarskom zvanju. Upisi će trajati do 15. ožujka, a idućeg dana bi, prema planovima, trebala započeti i nastava.

Program pčelara POU Osijek radi već punih 15 godina, te su educirali veliki broj polaznika koji su znanja stečena na tim edukacijama koristili u svom daljnjem radu.

Što je potrebno za upis?

Za upis je potrebno priložiti preslike: domovnice, rodnog lista, dokaz o stečenoj spremi (poželjna je srednja stručna sprema, no mogu se upisati i oni polaznici koji su završili osnovnu školu).

Program je verificiran od strane nadležnog Ministarstva i po završetku programa polaznici dobiju Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Osim teorijskih i praktičnih znanja iz područja pčelarstva, polaznici će moći, nakon što dobiju uvjerenje, svoje proizvode legalno prodavati i baviti se pčelarstvom sukladno zakonskim propisima.

Predavanja, prema planu, trebaju započeti 16. ožujka 2019., a Uvjerenje o osposobljenosti upisuje se u e-radnu knjižicu!

Program sufinancira OBŽ, a provode ga u suradnji s Pčelarskim savezom OBŽ. U tom slučaju cijena tečaja iznosi 1.000 kuna.

80 sati teorije i 80 sati prakse

Program obuhvaća teorijski i praktični dio nastave. Teorijski dio se održava vikendima prijepodne i traje 80 sati, a nakon toga 80 sati praktičnog rada polaznici odrađuju na imanju mentora. Životna dob i prijašnje pčelarsko iskustvo nije bitno. Dakle, polaznici tečaja mogu biti i početnici i pčelari amateri.

Područja koja će pčelari obrađivati:

  • Biologija, anatomija i fiziologija pčela, kao osnovica za razumijevanje uzgoja matica
  • Bolesti pčela, lijekovi i liječenje
  • Tehnologija rada sa pčelama i pobiranje pčelinjih produkata
  • Medonosno, peludonosno i ljekovito-medonosno bilje kraja gdje se odvija obuka
  • Osnove ekološke proizvodnje u pčelarstvu
  • Ekonomski temelji pčelarstva i menadžerstva u pčelarstvu

Želiš se prijaviti na tečaj?

Ukoliko ste zainteresirani za polazak programa, unutar forme ispod članka ostavite svoje kontakt podatke, nakon čega će vas kontaktirati iz POU Osijek! Prijava je informativnog karaktera i nije obvezujuća.

Svi zainteresirani možete im se javiti s povjerenjem i doći na upis u prostor POU Osijek, radnim danom od 9.00 do 13.00 sati.

Za više informacija o ovom i drugim programima osposobljavanja, obratite se Pučkom otvorenom učilištu Osijek na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pučko otvoreno učilište Osijek Tečaj Pčelar Osposobljavanje Prijava


Partner