Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelinji proizvodi
  • 12.06.2014. 10:00

Propolis u jogurtu uz dašak cvjetnog praha

Svoj propolis u listićima, jogurt s propolisom i cvjetnim prahom, kao i druge proizvode predstavio je osječki pčelar i inovator Milan Kramer u sklopu Zelenog četvrtka

  • 962
  • 23
  • 0

Pčele su velika tajna i nepresušno blago prirode kojim se čovjek koristi od pamtivijeka. Poznati osječki pčelar i inovator Milan Kramer, na glavnoj je osječkoj tržnici u okviru Zelenog četvrtka promovirao višestruko korisnu ulogu meda i pčelinjih proizvoda, po kojima je slavonsko-baranjski kraj nadaleko poznat.

Kramer je mišljenja da bi se hrvatski pčelari trebali, s obzirom na vremenske prilike, bazirati na sakupljanje cvjetnog praha, propolisa, pčelinjeg otrova, budući da imaju sve manje meda po košnici. Dodaje kako je nužna edukacija pčelara kako bi mogli raditi po propisima i naravno, promocija finalnih proizvoda.

Originalni proizvodi Milana Kramera

Na nedavno održanom sajmu Agro Arca Kramer je ponovno nagrađen za svoje originalne i zaštićene proizvode, koji imaju mnogostruke ljekovite učinke, poput vodene otopine propolisa te jogurt s propolisom i cvjetnim prahom. Za vodenu otopinu propolisa Krameru je Hrvatski centar za halal certifikaciju ponudio suradnju i pomoć u dobivanju certifikata, budući da za taj proizvod postoji zanimanje iz arapskih zemalja.

"Ja recimo imam proizvod u koji ide 200 ml jogurta, 1 gram cvjetnog praha i 200 mg propolisa, što je nadomiestak za jedan obrok", kaže Kramer te nadodaje kako jogurt rješava probavu, cvjetnim prahom unosimo sve neophodne mikroelemente u ljudski organizam, a propolis djeluje antibakterijski. Ono što je bitno naglasiti je činjenica da svi ti proizvodi djeluju na održivost i opstanak pčela, ali i na ljudsku populaciju.

Primjena i korisnost pčelinjeg otrova i propolisa u listićima

Pčelinji otrov inače dolazi u obliku praha i svijetle je boje, a s vremenom kako duže stoji, malo potamni, a dosta se dobro pokazao u liječenju ljudi sa multiplom sklerozom. "Zanimljivo je što voda otapa pčelinji otrov, a alkohol ne. Pčelinji otrov se može primjenjivati u kombinaciji sa raznim uljima za njegu kože i lica, integrirati u kreme", kaže Milan.

Kramer u svom asortimanu pčelinjih proizvoda ima i propolis u listićima, koji je patentirao 2007. godine. Pogodan je za liječenje žuljeva i bradavica. Kako se primjenjuje? "Otkine se komadić propolisa u listiću, drži se između dva prsta da se omekša, stavi ga se na žulj ili kurje oko, preko toga se stavi vodootporni flaster i na tom mjestu se drži tri dana", kaže Kramer te dodaje kako garantira da su učinkoviti, a mjesto na kojem žulj ili kurje oko otpadne više se nikad neće pojaviti. Ako je slučaj teži, potrebno je liječenje provoditi deset do petnaest dana, što nije problem budući da se ne radi o kemijskom liječenju, nego je sve u potpunosti prirodno.


Tagovi

Milan Kramer Osječka tržnica Osijek Med Propolis Cvijetni prah Pčelinji otrov Matična mliječ Pčelar Halal certifikat Propolis u listićima


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]