Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radovi u pčelinjaku
  • 20.03.2019. 18:00

Vrijeme je za dodavanje pogače, a košnice otvarajte vrlo kratko

Proljeće je otvorilo svoja vrata, dnevne temperature rastu, pčele se bude i izlaze iz košnica, a bude se i pčelari koji kreću s aktivnijim radovima.

Foto: Youtube/screenshot
  • 2.924
  • 110
  • 0

Proljeće je otvorilo svoja vrata, dnevne temperature rastu, pčele se bude i izlaze iz košnica, a bude se i pčelari koji kreću s aktivnijim radovima.         

"U proljeće, jedan od prvih radova je dodavanje pogača zajednicama. To je jedna vrsta kontrole ako smo stavili malo hrane u jesen, pogačom ćemo pomoći da ta zajednica preživi do prvih značajnijih unosa. Drugi razlog dodavanja pogače je da zajednica krene s jednim bržim razvojem da do glavne paše bagrema bude dobro razvijena, da bude u dobroj kondiciji i da prinos meda bude što bolji", rekao je Tomislav Prpić, predsjednik Pčelarske udruge Zlatna Dolina.

Prpić ističe da je u rano proljeće jako bitno da se košnice otvaraju vrlo kratko, da se ne gubi temperatura.

"Znači vizualno pregledamo stanje zajednice, pregledamo kolika je snaga i zamijenimo pogaču. Možemo malo podići okvir da vidimo je li matica krenula s leglom. Sad u ožujku dva do tri okvira veličine dlana su zadovoljavajuća i možemo biti zadovoljni jer naša zajednica napreduje", ističe Prpić.

Kako pravilno dodati pogaču u košnicu pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Pčelarenje Ožujak Pogača Tomislav Prpić Košnice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]