Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenski senzori
  • 09.04.2017. 20:00

3 bitne razlike koje vremenski senzori čine u poljoprivredi

U poljoprivredi, lokalizirani podaci o vremenu mogu dati poljoprivrednicima bolji uvid u njihove terenske uvjete.

Foto: sasint / pixabay
  • 1.373
  • 69
  • 0

U poljoprivredi, lokalizirani podaci o vremenu mogu dati poljoprivrednicima bolji uvid u njihove terenske uvjete. Kada usjeve i nasade pogode suša ili kiša, poljoprivrednici se moraju prilagoditi uvjetima i planirati u skladu s tim u stvarnom vremenu. Precizna poljoprivreda daje važan uvid u usjeve s podacima koji mogu pomoći poljoprivrednicima u sjetvi i žetvi svojih usjeva.

Na terenu, vremenski senzori mogu detektirati i snimati vitalne informacije o vremenu, kao što su brzina vjetra, vlažnost, oborine i temperatura. Provedba tih senzora na strateškim mjestima omogućuju bolji uvid u specifične vremenske uvjete koji utječu na usjeve.

Specifična područja u kojima vremenski senzori i precizna poljoprivreda mogu napraviti razliku za poljoprivrednike:

  • Povećanje prinosa - Dobivanje najviše iz svakog usjeva je cilj svakog poljoprivrednika, a vremenski podaci mogu bolje informirati poljoprivrednika tijekom vegetacije. Povijesni i real-time podaci o vremenu mogu pomoći odrediti idealnu poljoprivrednu površinu za određeni usjev.
  • Vrijeme žetve - izbor pravog vremena za žetvu je prava znanost, a podaci iz vremenskih senzora mogu pomoći poljoprivrednicima kako bi znali kada je idealno vrijeme za žetvu. Trend trenutnog vremena, sezonske prognoze pružaju uvid u spremnost usjeva na žetvu i omogućuje učinkovitije raspoređivanje mehanizacije i ljudi.
  • Plan transporta - Poljoprivrednici svoje finalne proizvode trebaju što brže i učinkovitije plasirati na tržište. U koordinaciji s transportnim tvrtka, vrijeme je sve. Trenutno vrijeme, trend vremenske prognoze su ključni podaci za povećanje učinkovitosti, izbjegavanje kašnjenja i isporuke najsvježijeg proizvoda na police trgovine.

Poljoprivredna je u konstantnom skladu s majkom prirodom. Prilagodbe na dnevnoj bazi moraju biti odrađene što učinkovitije kako bi se osigurao što bolji plasman proizvoda na tržištu.

Foto: sasint / pixabay


Izvori

Weather Business


Autor

Frano Šašvari

Više [+]

Frano je glavni programer Agrokluba. Ima 27 godina i završio je stručni studij informatike na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Najviše se bavi kodiranjem i programiranjem, no zna napisati i poneki članak. Ukoliko sa stranicom imate kakvih problema, znate koga ćete okriviti :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.