Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Velika Plana
  • 08.11.2017. 16:00

Baka Pavlika ima 77 godina i još obrađuje zemlju

Baka Pavlika vozi traktor, seje žita, obavlja poslove u voćnjaku i kaže da je to održava u životu.

Foto: D. Zečević / Novosti
  • 1.693
  • 81
  • 0

Pavlika Jovičić ima 77 godina i živi u Velikoj Plani. Vozi traktor, obrađuje četiri hektara oranica i sama brine o domaćinstvu. Ima voćnjak, u kome najviše ima šljiva i kajsija, ali seje i žitarice.

"Ovaj traktor ima četrdeset godina i prilično je star, ali sa njim završavam posao po imanju. Volim da radim sa njim oko voća, iako je nafta poprilično skupa, kao i đubrivo i hemija za prskanje. Ali, nekako se snalazim, jer od prodaje voća imam prihode", priča za Novosti baka Pavlika.

Sama, ali ne i usamljena

Osim ratarstva i voćarstva, pomalo se bavi i stočarstvom - čuva svinje i kokoške. Ima i mnogo cveća, ali i povrća, koje priprema za zimnicu.

Muž joj je umro pre 20 godina, pa živi sama, jer se se ćerke udale. Međutim, uvek je neko obiđe, pa se ne oseća usamljeno.

"Meštani prolaze ovim putem do svojih voćnjaka i zabrana i niko nikada ne zaobiđe moju kapiju. Svrate da pitaju kako sam i da malo popričamo", ističe Pavlika.

Dodaje da je rad održava u životu, osnažuj i čini srećnom. Žali što mladi odlaze u gradove, jer u selu ima 700 kuća u kojima su ostali stariji.

Foto: D. Zečević / Novosti


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Pavlika Jovičić Traktor Voćnjak Njiva


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)