Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 11.12.2019. 10:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Bilježe odličan rezultat i investiraju: Petrokemija otvara novu liniju za pakiranje big bagova

Nova linija za pakiranje big bagova, odgovor je na potrebe tržišta i kupaca, rekao je predsjednik uprave Davor Žmegač koji razloga za zadovoljstvo ima i kada je poslovni rezultat u pitanju.

Foto: Petrokemija
  • 277
  • 28
  • 0

Tradicionalno predblagdansko druženje s novinarima u Petrokemiji, ove je godine iskorišteno za predstavljanje nove linije za pakiranje big bagova. Kako je istaknuto, odgovor je to na potrebe tržišta i kupaca koji sve više traže upravo takva pakiranja. Investicija je vrijedna oko pola milijuna eura i trebala bi u potpunosti biti završena do Božića ove godine.

U susretu s novinarima nakon obilaska pogona predsjednik uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač, osvrnuo se na godinu koja je na izmaku, kazavši kako je tvrtka u prvih devet mjeseci ostvarila odličan poslovni rezultat, zahvaljujući prije svega dobrom iskorištenju proizvodnih kapaciteta, osjetnom unapređenju prodaje i povoljnim cijenama plina. 

Dodao je kako je potražnja za big bagovima sve veća, što znači da i sami poljoprivrednici sve više uvode nove tehnologije.

"S ovim novim kapacitetima mi ćemo za 100 posto podići prodaju naše robe na taj način, a poslovna je odluka i da komercijalnom cijenom potaknemo poljoprivrednike da koriste ovaj sustav pakiranja mineralnih gnojiva", kazao je novinarima predsjednik uprave Petrokemije, navodi se u priopćenju te tvrtke.

Podsjećamo, u prva tri kvartala 2019. godine Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit u iznosu od 124 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježen gubitak od 341 milijun kuna. 

Oporavak Petrokemije, u prvih devet mjeseci ostvarili neto dobit od 124 milijuna kuna

Inače, Međunarodno udruženje proizvođača mineralnih gnojiva, IFA, na svojoj je generalnoj skupštini u Parizu dodijelilo Petrokemiji zlatnu medalju za predvodništvo u sigurnosti, zdravlju i očuvanju okoliša, prema svim mjerilima učinkovitosti vezanima uz sigurnosne učinke, učinke emisija proizvodnje i energetsku učinkovitost.


Tagovi

Petrokemija Dobit Prihod Davor Žmegač Nova linija Big bagovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer