Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dobrotvorna akcija
  • 24.12.2020. 18:00
  • Irska

Braća organizirala virtualnu vožnju traktora u spomen na majku - prikupili preko 50.000 eura

Braća Martin (17) i Shane (15) nisu ni slutili na kakav će odaziv naići. U dobrotvornu akciju su se priključili farmeri ne samo iz Irske nego i Vijetnama, Bostona, Australije, Švicarske, Španjolske.

Foto: Facebook/Shane Glennon
  • 406
  • 51
  • 0

"Nema nikog boljeg od poljoprivrednika tko bi stao iza vas i podržao ono što radite", riječi su dva tinejdžera, dva brata koji su u listopadu, rekli bismo preko noći, ostali bez majke. 

Martin (17) i Shane (15) Glennon, nakon što je njihova majka Cathy preminula nakon svega šest tjedana borbe protiv raka, pokrenuli su dobrotvornu akciju virtualne vožnje traktora kako bi prikupili 5.000 eura za pomoć Irskom društvu za borbu protiv karcinoma, Galway Hosipic i Mayo/Roscommon Hospice. 

Dečki nisu slutili na kakav će odaziv naići. Na njihovu su se kampanju javili ne samo poljoprivrednici iz njihova mjesta Ballinasloe u okrugu Roscommon, u središtu Irske, nego iz čitave zemlje, pa čak i inozemstva. 

Prikupili deset puta više od očekivanog iznosa

Kako piše thatsfarming, do 20. prosinca prikupili su deset puta više financijskih sredstava, čak 53.000 eura

"Nikada nismo očekivali da ćemo prikupiti ovaj iznos za dobrotvorne svrhe, ne možemo vjerovati. Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način stali iza nas. Iznad svega želimo pohvaliti poljoprivrednu i ruralnu zajednicu koja je prihvatila ovu akciju i podržala nas", izjavili su dečki čija obitelj ima mješovitu farmu mliječnih krava te ovce. 

Njihova se majka bavila poljoprivredom i društvenim životom. "Mama je bila uključena u sve akcije prikupljanja sredstava i inicijative u zajednici, vođa i velika podrška drugima. Usadila nam je velike vrijednosti na što smo jako ponosni", riječi su ovih mladića koje su pobudile snažne emocije. 

Akcija traje i dalje

Tako je virtualna vožnja za Cathy, kampanja na koju su pozvali, privukla poljoprivrednike iz Vijetnama, Bostona, Australije, Švicarske, Španjolske i drugih zemalja svijeta. Svi su oni slali svoje fotografije i kratke videe ili ih objavljivali na Facebook stranici te pritom uplatili i novčani prilog putem GoFundMe stranice. 

Također, poljoprivrednici su se organizirali i održali vožnje traktora u konvojima. 

Dečki nisu stali na jednoj akciji. Kampanju i dalje vode putem internetske dobrotvorne aukcije koja će se održati 29. prosinca u 19 sati na stranici denisbarrett.com

Ovako je vožnja za Cathy izgleda u Aughrimu: 


Tagovi

Dobrotvorna akcija Borba protiv raka Konvoj traktora Irska Poljoprivredna zajednica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]