Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Svetvinčenat
  • 11.04.2020. 16:30
  • Istarska, Svetvinčenat

Čim zaprime suglasnosti, Općina Svetvinčenat raspisat će natječaj za zakup zemljišta

Zašto Općina ne raspisuje natječaj za zakup ili prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, upitala nas je Ervina Antončić. Evo što su nam odgovorili.

Foto: Blanka Kufner
  • 629
  • 41
  • 0

Čim zaprime pisanu suglasnost Ministarstva poljoprivrede, kao i obvezno mišljenje nadležnog odjela Istarske županije o valjanosti Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, Općina Svetvinčenat nastavit će s planiranim radnjama i aktivnostima po pitanju raspisivanja natječaja za davanje u zakup ili prodaju poljoprivrednog zemljišta, kaže nam Alen Doblanović, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela ove općine i odgovora na upit koji nam je postavila Ervina Antončić. 

Kako nam je rekla, voljela bi se baviti poljoprivredom, trenutno je u postupku otvaranja OPG-a i upitom želi 'potaknuti' čelnike da ubrzaju s objavom natječaja. 

"Rekli su mi u Općini da je napravljen program raspolaganja zemljištem, ali navodno im Ministarstvo poljoprivrede još nije dalo nalog za raspisivanje natječaja. Iz Ministarstva imam saznanja da se takvi zahtjevi odrađuju u roku 10-15 dana i da su dobili naputak da rade žurno pa ne znam gdje je problem", reagirala je ona dodajući da zbog trenutne zabrane kretanja nije u mogućnosti otići do Pazina odraditi sve potrebne radnje oko otvaranja vlastitog OPG-a, ali će pokušati nešto po tom pitanju riješiti putem elektroničke pošte.

"Napominjemo kako se i ovom upravnom tijelu s istim pitanjem obraćala i imenovana gospođa kojoj je odgovoreno na način istovjetan Vašem upitu. Gospođa je upućena da podnese zahtjev za pokretanje potrebnih radnji kako bi je Općina Svetvinčenat imala u evidenciji podnositelja zahtjeva za zakup poljoprivrednog zemljišta, što imenovana gospođa do današnjeg dana nije učinila", uzvraćaju iz Općine. 

Naglašavaju da će nakon ishodovanja obveznih dokumenata od strane navedena dva nadležna javnopravna tijela, nastaviti s planiranim radnjama i aktivnostima po pitanju raspisivanja natječaja za davanje u zakup ili prodaju poljoprivrednog zemljišta.


Tagovi

Ervina Antončić Poljoprivredno zemljište Natječaj


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]